Xiaomi WiFi 300M Amplifier 2 recenzija – veća pokrivenost WiFi mrežom za malo para

Fotografija članka: Xiaomi WiFi 300M Amplifier 2 recenzija – veća pokrivenost WiFi mrežom za malo para

Ako tražite povoljan način da proširite wifi signal po svom domu, mislim da sam pronašao najbolje povoljno riješenje. Xiaomi WiFi Amplifier 2 podržava Wireless 802.11n standard na 2.4 GHz za brzine do 300 Mbps, te ima dvije ugrađene antene za najbolju moguću pokrivenost.

Oglas

Ovo je dizajnerski vrlo zgodno riješen uređaj koji malo podsjeća na stare USB wifi kartice, jer za napajanje koristi upravo USB priključak. Vrlo je lagan sa tek 30-ak grama pa ga lako možete ponijeti sa sobom u torbi za slučaj nekog putovanja. Inače ove uređaje možete pronaći u prodaji na .

Dizajn

WIFI 300M Amplifier 2 dolazi u jednostavnoj plastičnoj vrećici u kojoj je pričvršćen pomoću plastičnog umetka kako se ne bi oštetio. Nema uputstava, ali sam proces spajanja je vrlo jednostavan. Samo maknete poklopac USB priključka i spojite ga u standardni punjač za mobitele ili pak prijenosnu bateriju.

Na tijelu se još nalaze LED žaruljica i rupa za resetiranje u slučaju potrebe. Prilikom prvog paljenja svijetli narančasto, a kasnije plavo, kad ga spojimo na mrežu.

Softver

Instalacija je vrlo jednostavna, skinete Mi Home aplikaciju na vaš pametni telefon iz iOS App Storea ili Trgovine Play. U aplikaciji dodate novi uređaj i upišete lozinku za postojeću wifi mrežu. Radi bez problema sa svim routerima koji koriste 802.11n mrežu.

Bilo bi zgodno da ima ugrađene i nove 802.11ac tehnologije i da radi na 5 GHz, ali to za sada nije potrebno jer kod nas vrlo mali postotak ljudi koristi Internet na brzinama većim od 300 Mbps.

Performanse

U kratkom vremenu što sam isprobao ovaj pojačivač signala, mogu primijetiti da je domet sličan kao i moj Xiaomi Mi WIFI Router Mini, odnosno oko 30% bolji nego uobičajeni ZTE router kojega T-Com daje u ponudi s internetom (slične routere imaju i ostali operateri). To bi bilo recimo kroz 3 zida (oko 8 metara) ili na otvorenom do 80 metara. Definitivno mogu zaključiti da strateškim postavljanjem nekoliko ovakvih uređaja se može pokriti čitav dom bez mrtvih točaka.

Što se tiče sigurnosti, Xiaomi WiFi 300M Amplifier 2 podržava sve standardne sigurnosne protokole, dakle WPA i WPA2. Tako da niti tu nema problema.

Inače postoji i starija verzija Xiaomi WiFi 150M Amplifier koji podržava brzine do 150 Mbps jer koristi samo jednu antenu, dok su ove ostale značajke identične.

Prednosti

  • odlična pokrivenost bežičnim signalom
  • velika propusnost
  • jednostavna instalacija
  • zgodan dizajn

Nedostatci

  • nema USB adaptera za spajanje u struju

Zaključak

Sa vrlo povoljnom cijenom od oko 50 kuna, rekao bih da je Xiaomi WiFi Repeater 2 jedan od najboljih niskobudžetnih uređaja za pojačavanje signala na tržištu. Inače ove uređaje možete pronaći u prodaji na po cijeni od 7,99$ (dok smo ovo pisali), a u ponudi je i prva i druga generacija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.