Xiaomi, Vivo i Oppo imaju veliki porast prodaje

Fotografija članka: Xiaomi, Vivo i Oppo imaju veliki porast prodaje

Prvi puta u povijesti smanjilo se ukupno tržište mobilnih uređaja u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, a unatoč tome Vivo, Oppo i Xiaomi imaju rast prodaje.

Oglas

Prodaja svih mobilnih telefona u Indiji smanjila se za 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i to se još nikada prije nije dogodilo. Ukupno je prodano 27 milijuna uređaja na indijskom potkontinentu u drugom kvartalu ove godine.

Samsung i dalje predvodi sa udjelom u tržištu 25%, no vodstvo nikad nije bilo tijesnije. Kineski proizvođači (sa Xiaomijem na drugom mjestu) čak su uspjeli učetverostručiti prodaju svojih uređaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine sa Xiaomijevih 4,8 milijuna prodanih jedinica, Vivo 3,4 milijuna, a Oppo je prestigao Lenovo i našao se na četvrtom mjestu (nisu objavili izvješće o prodaji).

Podaci koje je objavio Canalys znače da trenutno Xiaomi, Vivo, Oppo, Gionee i Lenovo zajedno kontroliraju više od 50% indijskog tržišta pametnih telefona, jedno od najvećih na svijetu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.