Xiaomi: veliki povratak u top 5 najvećih proizvođača smartfona

Fotografija članka: Xiaomi: veliki povratak u top 5 najvećih proizvođača smartfona

Drugi kvartal ove godine za kinesku je kompaniju Xiaomi jedan od najboljih do sada, a tome svjedoči i činjenica kako su postignuti prodajni rezultati zahvaljujući kojima je kompanija ponovno došla u prvih pet najvećih proizvođača smartfona na svijetu.

Oglas

Ovu je informaciju podijelila kompanija za istraživanje tržišta Strategy Analytics koja je navela kako su Xiaomi-jevi prodajni rezultati u drugom kvartalu ove godine kompaniju doslovno katapultirali tamo gdje realno i zaslužuje – među prvih pet proizvođača smartfona na svijetu. Ovu je informaciju sa javnosti putem kineske društvene mreže podijelio i glavni izvršni direktor kompanije Xiaomi, Lei Jun.

Doduše ova nam informacija i nije previše začuđujuća s obzirom da kompanija polako, ali sigurno konstantno radi na vraćanju svoje popularnosti među korisnicima. Na početku prošlog mjeseca otkriveno je kako je ukupan broj isporučenih uređaja kompanije Xiaomi u drugom kvartalu ove godine iznosio 23.16 milijuna primjeraka. Međutim u izvještaju kompanije Strategy Analytics stoji kako je Xiaomi ukupno prodao 23.2 milijuna uređaja te je kompanija s time postigla tržišni udio od 6.4%.

Osim Xiaomi-jevih rezultata objavljeni su i rezultati drugih kompanija. Tako Strategy Analytics navodi da je Samsung očekivano na samom vrhu ove top ljestvice sa ukupno 79.5 milijuna isporučenih uređaja (u odnosu na drugi kvartal 2016. godine i 77.6 milijuna isporučenih uređaja).

Apple je i dalje zadržao drugu poziciju sa isporučenih 41 milijun pametnih telefona, a na trećem mjestu našao se Huawei sa 38.4 milijuna isporučenih uređaja. Hm, ako nastavi ovim tempom Huawei bi mogao i dostići Apple te krenuti „na“ Samsung.

Oppo je i dalje na četvrtom mjestu, ali je zabilježio najveći porast u broju isporučenih uređaja. Tako je sa 18 milijuna isporučenih uređaja u drugom kvartalu 2016. godine kompanija skočila na 29.5 milijuna isporučenih uređaja u istom kvartalu ove godine.

Xiaomi je sa petog mjesta „izgurao“ Oppo-vu sestrinsku kompaniju Vivo. Sve u svemu svjetsko tržište smartfona bilježi porast u prodaji u odnosu na prošlu godinu, pa je tako ova brojka sa 341.5 milijuna iz 2016. Godine porasla na 360.4 milijuna isporučenih smartfona ove godine.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.