Xiaomi uskoro predstavlja potpuno novu liniju svojih smartfona?

Fotografija članka: Xiaomi uskoro predstavlja potpuno novu liniju svojih smartfona?

Glasinama nikad kraja. I dok nekima možemo vjerovati, druge su tu da nam raspire maštu i onda se pokažu netočnima. Sada se pitamo u koju navedenu skupinu glasina pripada priča u nastavku.

Oglas

Naime, iz Kine dolazi velika vijest ili bolje rečeno glasina kako će popularni Xiaomi krajem ovog mjeseca svojoj Mi i Redmi seriji uređaja dodati novu liniju pametnih telefona. Ne zna se pod kojim će nazivom ova linija biti, međutim ako se sjećate nedavno smo vam spomenuli kako će kompanija krajem mjeseca predstaviti smartfon naziva Xiaomi X1.

Ukoliko je ova vijest točna, nova bi se Xiaomi serija pametnih telefona pohvalila nazivom Xiaomi X linija. Dok su Mi i Redmi serije namijenjene prodaji putem raznoraznih mrežnih kanala, nova bi serija trebala biti orijentirana na izvanmrežnu prodaju. Zašto bi Xiaomi uopće kretao sa još jednom linijom proizvoda?

Navodno je nova linija tu kako bi se kompanija uhvatila „u koštac“ sa svojom kineskom konkurencijom – kompanijama Oppo i Vivo koje su zauzele četvrto i peto mjesto na top ljestvici najvećih proizvođača smartfona na svijetu. Ove kompanije, koje se nalaze u vlasništvu BBK Electronics koncerna, za ovakve rezultate prije svega mogu zahvaliti eksplozivnom rastu prodaje njihovih smartfona u Kini u posljednjih nekoliko kvartala. Dok se Xiaomi koncentrirao na on-line prodaju, Oppo i Vivo su izgradili nevjerojatne distribucijske mreže koje se sastoje od tisuća trgovina diljem Kine te su na taj način osvojile srca i umove mnogih kineskih korisnika.

Xiaomi je sa trećeg mjesta na top ljestvici najboljih pao na trenutno šesto mjesto, no situacija je bila i gora. unatoč teškoj 2016. godini kompaniji se nazire mnogo bolja 2017. godina, koja bi uz lansiranje još jedne linije proizvoda mogla biti pun pogodak. I više je nego očito da se Xiaomi odlučio suočiti sa svojom konkurencijom, a korisnicima to odgovara. Što je veća konkurencija među proizvođačima, to je nama kupcima bolje.

Na Internetu se čak pojavila slika prvog uređaja Xiaomi-jeve nove linije smartfona koji svojim dizajnom (bar koliko se može vidjeti) podsjeća na iPhone 7, Oppo R11 ili OnePlus 5 modele – od svakoga ponešto. No kada je u pitanju dizajn, nema se tu izgleda mnogo toga za reći. Kompanije uglavnom kopiraju jedna drugu u nedostatku inovativnosti ili u nedostatku hrabrosti započinjanjem nečeg novog, još neviđenog.

Dakle, da napravimo mali sažetak ove priče. Xiaomi će ovaj mjesec navodno predstaviti novu liniju smartfona. Nije poznato kako će se zvati, no nagađa se o Xiaomi X seriji. Ova će serija biti namijenjena prodaji putem izvanmrežnih kanala kako bi se Xiaomi bolje mogao boriti sa uspješnom konkurencijom. Pitanje je u kojoj su mjeri ove informacije istina, a u kojoj je mjeri riječ o samo još jednoj internetskoj besmislici. Preostaje nam čekati kompanijinu službenu potvrdu novog brenda ili službeno predstavljanje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.