Xiaomi: spremni smo predstaviti prva dva Linux laptopa u 2016. godini

Fotografija članka: Xiaomi: spremni smo predstaviti prva dva Linux laptopa u 2016. godini

I dok još uvijek očekujemo drugi Xiaomijev tablet, nasljednih slavnog Xiaomi Mi Pad tableta, kineska kompanija priprema novo ugodno iznenađenje – dva nova prijenosna računala na Linuxu! Kada? Kažu tijekom 2016. godine…

Oglas

Najnovije informacije govore kako će serijska proizvodnja ova dva prijenosnika početi tijekom iduće godine. U našim je krajevima Xiaomi najpoznatiji po proizvodnji pametnih telefona, no poznato nam je kako Xiaomi proizvodi i televizore i raznu dodatnu opremu.

Očito je kompanija zaradila dosta novca, te je odlučila koketirati s još nekim tržištima i oprobati svoje mogućnosti. Sada su “napikirali” tržište prijenosnih računala na kojima vladaju Lenovo, HP, Asus, Toshiba, Dell, Acer i drugi proizvođači. Ipak, u Xiaomiju su odlučili prvo proizvesti dva Linux prijenosnika, iako se ne možemo oteti dojmu kako bi se njihov prijenosnik s Windowsima mogao odlično prodavati. Onako po inerciji, zahvaljujući vrtoglavom rastu prodaje smartfona.

Ako niste znali, Xiaomi ima više od 200 milijuna korisnika, tako da su odlučili napraviti nešto veće. To će vjerojatno realizirati u suradnji sa svojim partnerima, vjerojatno kompanijom Inventec s kojom već uspješno surađuju.

Neslužbeno saznajemo kako će se u prvom “naletu” proizvesti oko 250.000 Xiaomi prijenosnika s 12,5 inčnim ekranom, te oko 500.000 prijenosnika s 13,3 inčnim ekranom. Prve će navodno proizvesti Inventec, a druge Compal.

Zainteresirani za Xiaomi laptop? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.