Xiaomi se širi u Španjolsku

Fotografija članka: Xiaomi se širi u Španjolsku

Tvrtka Xiaomi nastavlja agresivno širenje, iduća na redu je Europa tj. Španjolska, koja postaje druga zemlja koja će se moći pohvaliti da posjeduje službene trgovine ovog brand-a.

Oglas

Dvije stvari izdvajaju Xiaomi od konkurencije. Prva je koncept izrade što kvalitetnijih uređaja po prihvatljivim cijenama, no tema ovog članka je druga, politika sve agresivnijeg širenja po svijetu pogonjena sve većim uspjesima u svojoj domovini Kini te Indiji gdje ruše višemilijunske rekorde prodaje. Velika prepreka širenju u Europi bila je činjenica da Xiaomi uređaje niste mogli kupiti osim ako ste ih uvezli direktno i Kine ili neke druge države van Europe (naravno, moglo se naći tu i tamo koji model kod naših zastupnika ali to su također na svoju ruku uvezeni modeli koji ponekad nisu imali softver prilagođen našem podneblju).

Xiaomi je odlučio ispraviti tu situaciju ugovaranjem partnerstva sa većim online trgovcima u Španjolskoj poput Amazona ili i kod nas prisutnoga MediaMarkta. Također će se na Iberijskom poluotoku moći kupiti uređaje direktno sa stranica “mi.com/es”. Ovo znači da ćete moći legalno i sa punim jasmstvom u Europi moći kupiti proizvode poput vrlo dobrog  ili popularnog .

U planu je i otvaranje fizičke trgovine, prvo samo u glavnom gradu Madridu, navodno već od 11. studenoga. Online kupnja će biti moguća od danas, 8. studenoga a ovlašteni zastupnici će početi sa dostavama 22. studenoga. Službeno predstavljanje otvorenja je održao jedan od potpredsjednika Xiaomi-ja, g. Wang Xiang.

Inače, prva zemlja koja je dobila službenog Xiaomi zastupnika je Grčka, isprva samo u obliku online trgovine ali od prošlog mjeseca otvorena je i trgovina u Ateni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.