Xiaomi Redmi Note 5 sa 18:9 ekranom na prvim fotkama, znamo i cijene

Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 5 sa 18:9 ekranom na prvim fotkama, znamo i cijene

Xiaomi Redmi Note 5 je prvi kompanijin uređaj srednje klase koji u skladu sa trendovima današnjice donosi 18:9 omjer ekrana, dvostruku stražnju kameru te prekrasan takozvani bezeless dizajn.

Oglas

Na Internetu su se pojavile dvije fotografije navodno snimljene dvostrukom kamerom Mi 6 flagshipa koje prikazuju prednji i stražnji panel zaista prekrasnog Xiaomi Redmi Note 5 smartfona. Čini se da je ovdje prikazan prototip kompanijinog nadolazećeg smartfona za koji smo sigurni da će požeti zaista veliki uspjeh.

Prednji panel izgleda odlično sa zaista ekstra tankim rubovima oko ekrana koji je vrlo vjerojatno veličine 5.5 inča uz danas nezaobilazni 18:9 format. Stražnji panel izgleda atraktivno zahvaljujući dvostrukom modulu kamere te senzoru otiska prsta koji su smješteni jedan ispod drugog te zajedno čine zaista skladnu dizajnersku cjelinu.

Šuška se kako će Xiaomi Redmi Note 5 imati dvostruku stražnju kameru sa senzorima od 16 i 5 MP, dok je rezolucija prednje selfie kamere za sada ostala nedefinirana. Sa hardverske strane priče spominju se dvije opcije; ili  Qualcomm Snapdragon 660 ili MediaTek Helio P25 procesor. Neki nagađaju kako je druga, MediaTek-ova opcija vjerojatnija.

Za autonomiju će se navodno pobrinuti baterija velikog kapaciteta od 4.000 mAh, a očekuje se i kako će se Xiaomi Redmi Note 5 pojaviti u više memorijskih varijanti sa 3 ili 4 GB RAM-a. Nama najzanimljivije glasine su svakako one vezane uz cijenu. Xiaomi Redmi Note 5 će tako navodno koštati 150 američkih dolara u svojoj najslabijoj varijanti sa 3 GB radne i 16 GB interne memorije; druga će verzija ovog smartfona sa 3 GB radne i 32 GB interne memorije koštati oko 195 USD, dok će njegova najjača varijanta sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koštati oko 256 USD.

Naravno, sve su ovo za sada glasine, a mi samo možemo reći kako jedva čekamo primiti ovog pametnog ljubimca u svoje ruke i napraviti njegovu detaljnu recenziju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.