Xiaomi Redmi Note 5 Pro sutra na premijeri?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 5 Pro sutra na premijeri?

Nekima je 14. veljače važan jer je Valentinovo, dok je nekima važan zbog informacije kako bi se baš na taj datum mogla održati i službena premijera novih Xiaomi Redmi Note 5 i Redmi Note 5 Pro phableta.

Oglas

Naime, u Indiji se 14. veljače očekuje službena premijera Xiaomi Redmi Note 5 phableta, međutim prema nekim izvorima to neće biti jedina zvijezda večeri, već će se uz to održati i premijera Xiaomi Redmi Note 5 Pro modela. Ovo je zapravo jedan od mogućih scenarija; prema nekim drugim izvorima taj je datum u Indiji kompanija rezervirala za predstavljanje Redmi 5 i Redmi 5 Plus modela koji do sada nisu bili dostupni za indijsko područje.

Mnogo je glasina vezano uz nadolazeće Redmi Note 5 modele, pa se tako šuškalo da bi Xiaomi Redmi Note 5 Pro trebao doći sa Qualcomm Snapdragon 636 procesorom uparenim sa 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Osim toga očekuje se i da će novi Redmi Note 5 Pro krasiti veliki ekran dijagonale 5.99 inča koji će doći u popularnom 18:9 formatu, dok će stražnjom stranom dominirati dvostruka kamera sa 16 MP primarnim i 5 MP sekundarnim senzorom. Ljubiteljima popularnih selfie fotografija Redmi Note 5 Pro će ponuditi 8 MP senzor kamere, a tu će se naći i MIUI 9 korisničko sučelje te baterija kapaciteta 4.100 mAh.

Prema 3C certifikaciji postojat će i povoljnija i slabija varijanta Xiaomi Redmi Note 5 Pro phableta koja će se zvati Xiaomi Redmi Note 5, a radit će na Qualcomm Snapdragon 630 procesoru sa radnim taktovima nešto nižim od Snapdragon 636 modela, dok će po pitanju memorije korisnicima na raspolaganju biti 3 GB RAM-a i 32 GB interne pohrane. Prema nekim drugim nagađanjima tu bi se umjesto Qualcomm Snapdragon 630 procesora mogao naći Snapdragon 626. Ova će slabija varijanta navodno koštati oko 238 američkih dolara, dok će jača Pro varijanta sa 4 GB RAM-a koštati oko 285 američkih dolara te je moguća i opcija sa 6 GB RAM-a.

Uglavnom, pogubili se i mi u silnim glasinama tako da stvarno sa nestrpljenjem očekujemo premijeru Redmi Note 5 dvojca, bila ona 14. veljače ili nešto kasnije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.