Xiaomi Redmi Note 5 po Geekbenchu ima Snapdragon 617?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 5 po Geekbenchu ima Snapdragon 617?

Nedavno je uhvaćen rezultat pokretanja uređaja na aplikaciji “Geekbench 4” koji bi trebao biti novi Redmi, međutim informacije prikupljene prilikom ispitivanja baš i ne “štimaju”.

Oglas

O čemu se točno radi? Znamo da Xiaomi nudi odličnu vrijednost za novac, što uključuje i solidan hardver u uređajima. No, ovaj rezultat pod čipset unutar ispitanoga uređaja navodi MSM8952, što je naziv proizvođača za Snapdragon 617, koji je čip još iz 2015. te je slabiji od SD 625 koji se nalazi u prethodniku ovog modela, . Dakle, posve neočekivani obrat situacije, posebno kada se uzme u obzir silne najave da bi njegovo srce trebao biti moćni SD 660.

Osobno se nadamo da je došlo do greške unutar aplikacije Geekbench, možda zbog sličnosti imena budući da je naziv SD 625 čipseta MSM8953. Dodatno, da je možda riječ o grešci, da se iščitati u informaciji o čipsetu gdje je naveden šestjezgreni procesor, iako svi gorespomenuti Snapdragoni su osmojezgreni. Osim ove začkoljice, navedena prisutnost 3 GB radne memorije je unutar specifikacija

Cijene su svakako primamljive, budući da se radi o uređaju za koji se očekuju cijene od ok 1100 kuna, osim ako će zaista doći sa zastarjelim čipsetom na tržište, međutim vjerujemo da to jednostavno nije istina i da je ipak riječ o grešci.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.