Xiaomi Redmi Note 5 certificiran i dolazi sa novim Snapdragonom?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 5 certificiran i dolazi sa novim Snapdragonom?

Postoje mnoga nagađanja kako je Xiaomi odlučio preskočiti svoju popularnu Note seriju uređaja te je umjesto toga predstavio Redmi 5 Plus model smartfona.

Oglas

Ova je pretpostavka došla zahvaljujući činjenici da dolazi sa ekranom dijagonale 5.99 inča, što je i više od prosjeka veličine ekrana Xiaomi-jevih uređaja koji spadaju u Note seriju. Zahvaljujući novim informacijama koje su se pojavile na Internetu saznajemo kako popularni Xiaomi možda ipak nije otkazao svoju popularnu Note seriju phableta. Naime, na 3C certifikaciji su se pojavila dva nova Xiaomi pametna telefona za koje mnogi tvrde kako je riječ o Redmi Note 5 varijantama.

Riječ je o pametnim telefonima koji dolaze se kodnim nazivom MET7S i MEE7S, a registrirala ih je kompanija Xiaomi Communications Technology Co. Ltd i to 8. siječnja ove godine. Veselimo se i tome da bi ovi uređaji uskoro mogli biti certificirani od strane kineske regulatorne agencije TENAA koja nas uvijek velikodušno opskrbi svim potrebnim informacijama o nadolazećim smartfonima kineske proizvodnje.

Spomenimo kako se Xiaomi Redmi 5 Plus pojavljivao sa kodnim nazivom Xiaomi MEE7 i Xiaomi MET7, dok se manji model pojavio pod kodnim nazivom Xiaomi MDT1 i Xiaomi MDE1. Ovi smartfoni imaju po dvije memorijske varijante, pa od tuda i dva kodna naziva za svaki od njih.

Pojavile su se glasine kako bi Xiaomi Redmi Note 5 mogao doći sa Qualcomm Snapdragon 632 procesorom, a s obzirom da kompanija Qualcomm još uvijek nije služeno predstavila ovaj procesor moguće je da se radi i o krivoj informaciji. Osim Snapdrahon 632 procesora očekuje se i dvostruka stražnja kamera, senzor otiska prsta na stražnjem panelu te 5.99-inčni ekran FHD+ rezolucije koji će imati tanje okvire te popularni 18:9 omjer slike. Sve su ovo nagađanja i glasine koje ipak moramo uzeti sa malom zadrškom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.