Xiaomi Redmi Note 4 – razlika samo u 4 GB RAM-a?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 4 – razlika samo u 4 GB RAM-a?

Ne čini li vam se da se Xiaomi malo pogubio u posljednje vrijeme s predstavljanjem novih modela? Što je u Xiaomi Redmi Note 4 toliko novo?

Oglas

Najave novi model, a ono samo drugačiji procesor… najave sada opet novi Xiaomi Redmi Note 4 model, a ono samo s 4 GB RAM-a. Je li to samo želja za privlačenjem medijske pažnje? Možda, ali takve bi im se stvari mogle obiti o glavu.

Ukratko, novi Redmi Note 4 najviše nalikuje na… a onaj stari, osim što po prvi puta ima 4 GB radne memorije, i to je jedino po čemu se razlikuje. Dakle, u našoj Usporedilici (http://racunalo.com/usporedilica/) imate njegove detaljne karakterstike.

Xiaomi Redmi Note 4 64GB - osnovne značajke

– EKRAN: 5.5 inča, IPS, 1080 x 1920 točaka
– PROCESOR: MediaTek Helio X20 (MT6797), 10 jezgri, 2.1 GHz
– RADNA MEMORIJA: 3 GB 4 GB
– INTERNA MEMORIJA: 64 GB
– PREDNJA KAMERA: 5 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 13 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: MIUI V8 (Android 6.0 Marshmallow) MIUI V8.5 (Android 7.0 Nougat) MIUI V9
– BATERIJA: 4100 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 76 x 151 x 8.35 mm, 175 g

Dakle na sve ovo što ste vidjeli umjesto 3 GB RAM-a stavite 4 GB i to je to. Naravno, niti će smartfon brže raditi niti će imati neke bolje karakteristike, osim što ćete moći pokrenuti više aplikacija istovremeno, što je prednost samo za one koji ne znaju gasiti aplikacije u pozadini. Oni pametniji koji to znaju (treba samo kliknuti dvije ikone!) komotno mogu kupiti isti smartfon i s 2 GB RAM-a i radit će potpuno isto kao i ovaj s 4 GB, ali ćete ga zato platiti drastično manje. Razlika u radu može eventualno nastati kod pokretanja velikih aplikacija ili video igara, nešto slično kao kod PC računala.

Ovo vam govorimo samo zato kako bi shvatili u kojem se smjeru razvija mobilna industrija… :) Ah, da, cijena. Ako ne znate gasiti aplikacije u pozadini, morat ćete kupiti novi Redmi Note 4 ćete platiti 202$, odnosno nekoliko desetaka dolara više nego onog s manje radne memorije :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.