Xiaomi Redmi Note 4 postao najprodavaniji smartfon u Indiji

Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 4 postao najprodavaniji smartfon u Indiji

Prema kvartalnom izvješću marketinške kompanije naziva International Data Corporation (IDC) Xiaomi je sa svojim smartfonom iz povoljne Redmi serije postigao popriličan uspjeh.

Oglas

Ova je marketinška kompanija objavila kako je Xiaomi Redmi Note 4 najprodavaniji pametni telefon u Indiji u prvom kvartalu ove godine. Osim brojeva koji pokazuju kako je Xiaomi postigao uspjeh na ovom ogromnom indijskom tržištu kompanija IDC je otkrila i kako je ovo tržište u Indiji zabilježilo 14.8% rasta u odnosu na isti period prošle godine.

Tako je prema spomenutom izvještaju tijekom prvog kvartala 2017. godine u Indiji zabilježeno 27 milijuna isporuka pametnih telefona, a po prvi puta najviše je isporuka u Indiji zabilježio smartfon nekog kineskog proizvođača. Ovime je Xiaomi Redmi Note 4 sa „trona“ u Indiji skinuo Samsung Galaxy J2 koji je u toj zemlji bio najprodavaniji model smartfona u zadnjem kvartalu prošle godine.

Zanimljiv je i podatak kako su se mnogi kineski proizvođači smartfona okrenuli velikom indijskom tržištu, a posljedica toga je da indijskim tržištem dominiraju kompanije Xiaomi, Vivo, Lenovo i Oppo, koje su ušle u prvih pet kompanija na ovoj listi. No, ovom top listom i dalje dominira Samsung sa 28.1% tržišnog udjela, odmah iza njega je Xiaomi sa 14.2% tržišnog udjela, zatim Vivo sa 10.5%, dok Lenovo i Oppo bilježe 9.5% odnosno 9.3% tržišnog udjela u Indiji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.