Xiaomi Redmi Note 3 Pro recenzija – naprednija i potpunija inačica trojke

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Xiaomi Redmi Note 3 Pro recenzija – naprednija i potpunija inačica trojke

Ako ste zbog nekih nedostataka zamjerali prošlom modelu, kod ovog pametnog telefona to je riješeno. Čovjek bi pomislio kako su čitali našu prošlu recenziju, riješili nedostatke i napravili – Xiaomi Redmi Note 3 Pro :)

Oglas

Xiaomi Redmi Note 3 Pro smartfon – osnovne značajke:
– 5,5 inčni Full HD
–Qualcomm Snapdragon 650, 6 jezgri
– 2 GB RAM-a
– 16 GB interne memorije
– kamere 5 MP i 16 MP
– Android 5.1.1 Lollipop + MIUI V7.1
– baterija 4000 mAh
– dimenzije 149,98 × 75,96 × 8,75 milimetara
– težina 165 grama
– hibridni Dual SIM, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4G LTE, GPS, OTG, OTA, IR senzor…

Nakon što smo se nekoliko dana igrali s novim Xiaomi Redmi Note 3 Pro pametnim telefonom, shvatili smo kako smo saznali sve što je potrebno za napisati novu recenziju. Na samom ćemo početku raščistiti neke stvari kako kasnije ne bi bilo nejasnoća – Xiaomi Redmi Note 3 i Xiaomi Redmi Note 3 Pro su praktički identični smartfoni koji se razlikuju u četiri osnovne karakteristike – procesoru, stražnjoj kameri, podršci za microSD memorijsko proširenje i cijeni.

Prva stvar koja vam se vjerojatno vrti po glavi je – isplati li se u novi Note 3 Pro uložiti 38 eura (2GB/16GB) odnosno 48 eura (3GB/32GB) više? Ako nas pitate, odgovor je potvrdan, u nastavku ćemo objasniti i zašto. Naglasak na ovoj recenziji bit će u razlikama, sve ostalo je isto. U stvari, nema tu neke velike filozofije, važno je istaknuti kako je kineska kompanija ponovo napravila uređaj koji ima odličan odnos cijene i kvalitete tako da nemate potrebe tražiti dalje. Lijep, čvrst, moćan i brz, što vam više treba?

Nakon naših vrijeme je i za detaljnu recenziju u kojoj ćemo ga usporediti s Redmi Note 3 i Redmi Note 2 modelima, kako bi imali još širu sliku. Sve ćemo napraviti za vas… :)

Znamo kako vlada ogroman interes za ovaj model koji ponovo ima dobitnu kombinaciju – daje puno za malo. Kao i prethodni model, i ovaj smo primjerak nabavili u u susjednoj nam Italiji. Naravno, prvi smo ga testirali u Hrvatskoj i regiji.

Unboxing…

Priča u kutiji je ista u odnosu na Redmi Note 3 – na vrhu je sam uređaj, za tim nezaobilazna papirologija s iglicom za otvaranje utora za SIM kartice, a ispod je punjač i USB kabel, oboje crne boje. Naravno, dobit ćete i pretvarač za euro utičnice. Bateriju ne vidimo jer je integrirana (non-removable).

Dizajn

Što se tiče vanjskog izgleda Xiaomi Redmi Note 3 Pro smartfona, on je praktički identičan mdoelu Redmi Note 3. Kućište je zaobljeno i metalno, model koji imamo na testu je srebrne boje, a dostupan je i u zlatnoj i sivoj boji. Metalno kućište nam je pokazalo još jedan pozitivan efekt, a to je vrlo dobro hlađenje samog uređaja pri većim opterećenjima kod primjerice dugotrajnog igranja video igara. Ono što morate znati je kako metalni uređaji imaju veću “želju” skliznuti iz ruke u odnosu na one s plastičnim kućištem, iako nam se to nije niti jednom dogodilo.

Vanjski izgled je vrlo jednostavan i dopadljiv, a što nam govore i njegove dimenzije, a one su identične prethodnoj “trojci” – 149,98 × 75,96 × 8,75 milimetara i 165 grama. Stražnji je dio metalni, ali čini nam se samo onaj veliki središnji dio, dok nam na kuckanje našeg testnog “novčića” vrh i dno stražnjeg dijela odzvanja kao plastika. Stražnji metalni dio je navučen preko blago zaobljenih rubova tako da čini kompaktnu cjelinu.

U gornjem se dijelu nalazi stražnja (nova) kamera od 16 MP, ispod koje je dvotonska LED bljeskalica i okrugli čitač otiska prsta, dok je u dnu zvučnik s onom “crticom” na plastici koja će malo podići uređaj od stola i dopustiti zvuku da se proširi kvalitetnije i bolje. I sprijeda je sve isto. Dominira veliki 5,5 inčni ekran ,iznad ekrana je prednja kamera od 5 MP, senzor za osvjetljenje i LED svjetlo za obavijesti kojoj možete mijenjati boje, dok su u dnu tri kapacitivne Android tipke blage bijele boje.

Što se tiče ulaza i izlaza, na vrhu ćete pronaći standardni 3,5 milimetarski ulaz za slušalice, dok se lijevo nalazi jedan od dva mikrofona koji služi kako za smanjenje buke i bolju kvalitetu zvuka prilikom telefoniranja, ali i za snimanje stereo zvuka u vašim omiljenim video snimkama. Krajnje desno po gornjem rubu ćete vidjeti infracrveni senzor (IR Sensor) a koji služi kao univerzalni daljinski.

Na desnom se rubu nalaze tipke za pojačavanje i stišavanje zvuka kao i tipka za paljenje i gašenje, dok je na dnu microUSB ulaz, te drugi (glavni) mikrofon.

S lijeve je strane utor za kartice, to je isto, no razlikuje se u unutrašnjosti. Za razliku od klasičnog Dual SIM utora kojeg ima stariji Redmi Note 3, ovaj novi ima hibridni Dual SIM utor u koji možete staviti ili dvije SIM kartice (micro,nano), ili jednu SIM i jednu microSD). Veliki plus kod ovog modela je upravo podrška za proširenje interne memorije, što su mnogi zamjerali prošlom modelu.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro je lijep, jednostavno dizajniran i moderan pametni telefon koji će privlačiti pažnju ljudi oko vas. I to s pravom.

Ekran

Ekran je isti, iako postoji sitna razlika koju ne bismo niti otkrili da nemamo naš mjerni uređaj. Podsjetit ćemo vas kako se radi o 5,5 inčnom širokokutnom IPS ekranu pune laminacije i Full HD rezolucije od 1920 x1080 točaka (401 ppi), a koji zauzima 72,4% prednje površine. Podržava multitouch u 10 točaka, vrlo je otporan na otiske prstiju i lako se čisti običnom suhom maramicom.

Pretpostavljamo kako se radi o istom ekranu kao i kod prethodnog. Vrlo je osjetljiv na dodir tako da ćete s užitkom koristiti ovaj uređaj. Ista je priča kao i prošli puta oko zaštite ekrana. Naime, proizvođač ne navodi nikakvu zaštitu, a i dalje nam se ekran čini prilično otporan. Sigurnosti radi, preporučujemo nabavku zaštitne folije za ekran (tempered glass) ili flip cover kućišta, a koji su dostupni u prodaji. Isto vrijedi i za Redmi Note 3 model.

Ekran je dovoljno jakog osvjetljenja da ćete ga vrlo ugodno moći koristiti i na dnevnom svjetlu. Zanimalo nas je postoji li razlika u osvjetljenju u odnosu na prethodni, s obzirom da smo pretpostavili kako se radi o istom ekranu. Na prvi pogled ekrani su isti i ljudsko oko ne bi primijetilo razliku, no naš instrument je ipak malo pametniji – na Xiaomi Redmi Note 3 Pro je izmjerio jakost osvjetljenja ekrana od 398 Luxa (na Redmi Note 3 smo izmjerili 340 Luxa). Razlika nije velika, ali postoji, tako da zaključujemo kako ćete ovaj ekran još bolje vidjeti po dnevnom svjetlu.

Količina osvijetljenosti ovisi o prostoru. Primjera radi evo nekih usporedbi:
– rasvjeta operacijskog stola 20.000 – 120.000 Luxa
– rasvjeta za tehničko crtanje, elektronika i slično 1000-2000 Luxa
– rasvjeta radnog mjesta 500-750 Luxa
– rasvjeta za rad na računalu 200-300 Luxa
– rasvjeta skladišnog prostora 80-170 Luxa
– rasvjeta pješačke zone 5 – 100 Luxa

Hardver

Vjerojatno najveća razlika u odnosu na prethodni model je u procesoru. Stariji MediaTekov 8-jezgreni Helio X10 zamijenio je novi Qualcommov 64-bitni Snapdragon 650 (MSM8956) koji ima šest jezgri i to – 4x Cortex-A53 jezgre na 1,4 GHz i 2x Cortex-A72 jezgre na 1,8 GHz. Teoretski, prema benchmark testovima Snapdragon je osjetno jači i brži od Xelio X10, što smo osjetili i u praksi. Ruku na srce, i Helio X10 je odličan procesor, no Snapdragon 650 je bolji. I točka.

Isto vrijedi i za grafiku. Ugrađena je Adreno 510 grafika koja nam se u video igrama pokazala brža i detaljnija, o čemu ćemo nešto više kasnije. U naš testni model je ugrađeno 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, a u prodaji je i model s 3 GB / 32 GB. I tu dolazimo do još jedne razlike – Xiaomi Redmi Note 3 Pro ima microSD memorijsko proširenje do 128 GB i za to dajemo prst gore. Ili lajk, što god :)

Podsjetit ćemo vas kako stariji Redmi Note 3 nema microSD utor, ali ga ima malo stariji Redmi Note 2. Zanimljivo… :)

Kamere

Prednja kamera je praktički ista, dok je stražnja nešto bolja u odnosu na prošli model. Obje su se pokazale kao vrlo dobre, i prednja od 5 MP i stražnja od 16 MP, tako da vjerujemo kako ćete ih često i rado koristiti, kako za snimanje fotki tako i za snimanje videa. Idemo redom o onome što već znate…

Prednja kamera je od 5 MP i ima OmniVision senzor koji može snimiti HD video (720p) i veliki otvor blende od f/2.0 (vrlo brzo se prilagođava okolišu) tako da će snimiti vrlo dobre fotke i u slabije osvijetljenom prostoru. Podržan je i Face Beauty ali ovaj puta u tri nivoa (Low, Mid, High). Na raspolaganju vam je i 12 filtera (u stvarnom vremenu), a video smo uspjeli natjerati na HD rezoluciju i u 30 sličica u sekundi (720p@30fps). Zanimljivo, na Redmi Note 3 modelu smo snimali u “samo” 16 sličica u sekundi. Dakle, video je bolji. Spomenimo kako na nekim online izvorima piše kako prednja kamera snima FHD, što nije točno – mi ga na tu rezoluciju nismo uspjeli natjerati.

Stražnja kamera se razlikuje u odnosu na prošli model, bolja je barem teoretski. Ima 16 MP s dvotonskom LED bljeskalicom i brzim PDAF auto fokusom (DLSR tehnologija) koji će izoštriti sliku za 0,1 sekundu, dok je otvor blende f/2.0 (prošli je model imao 13 MP i f/2.2). Sama aplikacija kamere ima pregršt načina fotografiranja – Panorama, Timer, Manual, Gradient, Beauty, Fish Eye,… a tu je i 12 filtera. Nekako nismo osjetili neku bitnu razliku u samim fotkama, karakteristike su vrlo slične – dnevne fotke su jako dobre, kod slabijeg osvjetljenja šum je osjetniji (zrnate fotke), bljeskalica radi isto, a za noćne fotke trebate imati vrlo mirne ruke. Sviđa nam se što autofokus radi brzo, također i “okidanje” fotke, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Snimili smo nešto dnevnih i noćnih fotki, pa sami procijenite kakva je kamera.

Zgodno je i što može snimati Full HD video (1080p), time lapse (možete podešavati), kao i “slow motion” u 120 sličica u sekundi (ali niže HD rezolucije). Napravili smo i video (1080p@30fps), pa sami zaključite kako snima. Nama se čini jako dobar, pogotovo nam se sviđa zvuk, to može zahvaliti paru očito jako dobrih mikrofona.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Zaključimo – kamera je teoretski jača, no razlika je minimalna ili neznatna, tako da je velika većina korisnika neće niti osjetiti/prepoznati.

Audio i video

Zvuk na Xiaomi Redmi Note 3 je praktički identičan onom na prethodnim modelima – Redmi Note 3 i Redmi Note 2. Zvučnik je na istom mjestu, straga dolje. Zvuk je dovoljno jak, možda nedostaje malo dubokih tonova, ali zadovoljni smo, tako da vjerujemo kako će se većini svidjeti.

Isprobali smo i testni video koji radi dobro, zvuk je dobar (čak i kada se pojača do kraja), nismo imali problema oko skakanja sa scene na scenu. Isprobali smo i nekoliko naših testnih glazbenih brojeva u vrhunskoj FLAC kvaliteti, te smo snagu izmjerili našim mjernim uređajem na udaljenosti od oko 50 cm i dobili brojku od 77,5 dB što je praktički identično s Redmi Note 3 modelom.

Dakle zvuk je gotovo isti i sasvim je u redu, bit ćete zadovoljni.

Operativni sustav, dodatne aplikacije

Isto kao i prethodnik, Xiaomi Redmi Note 3 radi na vlastitom MIUI V7.1 sučelju (7.1.18.0), a koje se temelji na Android 5.1.1 operativnom sustavu (podržava hrvatski). MIUI je vrlo poznato sučelje i većini se korisnika sviđa, kao i nama. Ono što ćete rijetko pročitati je kako postoji i hrvatska MIUI zajednica koju možete pronaći na , gdje ćete pronaći i linkove za srpsku i slovensku MIUI zajednicu.

Rad u OS-u je vrlo brz i elegantan, nismo osjetili nikakva usporenja niti u jednom trenutku. Bez obzira na sve preporučujemo redovito “čišćenje” odnosno gašenje nepotrebnih aplikacija kako bi sve i dalje radilo glatko – stisnete lijevu kapacitivnu Android tipku i pogasite sve nepotrebne aplikacije.

I ovdje ćete pronaći infracrveni senzor (IR), a koji će vaš pametni telefon pretvoriti i u daljinski upravljač – kompatibilan je s brdo aplikacija (IR Remote Control, Castreal IR Remote, Mitsubishi MELCloud,…) Senzor uredno radi, i njega smo isprobali na TV-u i klima uređaju, a funkcionira na pregršt drugih uređaja – satelitski prijemnici, ventilatori, TV boxovi, IPTV, DVD playeri, projektori…

I druga stvar koja nam je vrlo zgodna je opcija “Upravljanje jednom rukom”. Po nama možda malo zapostavljena opcija, ali je odlična kod uređaja s velikim ekranima. Aktivirate ga klizanjem po kapacitivnim tipkama lijevo i desno, ovisno jeste li ljevak ili dešnjak. Što ova opcija radi? Smanjuje radnu površinu ekrana tako da ćete ikonama na ekranu moći pristupiti jednom rukom (smanji ekran na 3,5 – 4 – 4,5 inča)

Ugrađen je i čitač otiska prsta. Kao i kod svih drugih modela potrebno je samo definirati vaš otisak preko aplikacije koja se nalazi u postavkama, dalje je sve jasno. Inače je vrlo brz i otključat će uređaj praktički trenutno, za 0,3 sekunde.

Od nekih dodatnih aplikacija izdvajamo onu za Sigurnost (Security), Mi App Store, MiAccount, Mi Wallet, kompas, Child Mode, podešavanje svjetla odnosno boje obavijesti (LED). Uglavnom imate sve osnovno što vam treba, a za sve više tu je Google Play Store. Sviđa nam se što su ponovo vratili Lite Mode, koji će pojednostaviti prikaz aplikacija na ekranu (uređaj će se reboot-ati). Ovaj je mod dobar za one koji možda slabije vide i ne žele petljati s hrpom opcija.

Kako je Redmi Note 3 radio fluidnije od dvojke, tako i ovaj Xiaomi Redmi Note 3 Pro za nijansu radi bolje od “obične trojke”. I tu ćemo staviti točku.

Povezivost

Ovdje je sve praktički isto. Ono što će vam se svakako svidjeti je kako obje SIM kartice (Dual SIM) podržavaju 4G LTE mreže. Inače su podržane sve poznate 2G/3G/4G LTE mreže (2G GSM: 900/1800/1900MHz; 3G WCDMA: 850/900/1900/2100MHz, 4G FDD-LTE: 1800/1900/2100/2300/2500/2600MHz – FDD-LTE B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8; TDD-LTE B38/B39/B40/B41).

Xiaomi Redmi Note 3 Pro podržava Wi-Fi 802.11b/g/n/ac bežičnu vezu (koja je 3x brža od 802.11n standarda), dual band (2,4 GHz i 5 GHz), zaista smo primijetili kako sve radi vrlo brzo. Naravno, uređaj podržava i Bluetooth 4.1, GPS (A-GPS), GLONASS, Beidou, OTG, OTA, te ima infracrveni senzor (IR).

Tu su i microUSB ulaz za spajanje na punjač odnosno računalo, kao i 3,5 milimetarski ulaz za slušalice. Zahvaljujući tome što ima dva mikrofona + noise reduction, kvaliteta zvuka prilikom telefoniranja je nadprosječna. Isto vrijedi i za snimanje videa, dva mikrofona odrađuju stereo funkciju i video snimke imaju puno bolji zvuk nego neki drugi uređaji u klasi. Kvaliteta razgovora je ista kao i na prethodnom modelu, vrlo dobra.

Baterija

Ista baterija, ista priča. U oba je modela ugrađena litij-polimerska baterija od 4000 mAh koju ne možete izvaditi (non-removable). Baterija će izdržati otprilike dva dana prosječnog korištenja- surfanje webom, društvene mreže, glazba, video, malo navigacije, malo video igara. Hardcore korisnicima bi trebala izdržati više od dana, a ako ste uređaj koristite povremeno, može ona i tri dana, možda i više.

Naravno situaciju možete popraviti uključivanjem jednog od štedljivih modova koji su ugrađeni. Mogućnosti su razne, uz procjenu koliko će baterija izdržati u kojem modu, tako da se trebate malo poigrati s mogućnostima. Dodatno još možete i optimizirati sam rad smartfona.

U odnosu na Redmi Note 3, zahvaljujući novom procesoru novi Xiaomi Redmi Note 3 Pro podržava brzo punjenje (u kutiji je 5V/2A punjač). Bateriju smo punili u nekoliko navrata – do kraja smo je punili za prosječnih 2 sata i 14 minuta. Uz 14 sati razgovora, 60 sati glazbe i 264 sata na čekanju vjerujemo kako ćete biti zadovoljni.

Baterija mu je i dalje jedna od jačih karakteristika.

Video igre

U video igrama smo osjetili značajniju razliku u odnosu na Redmi Note 2 / Redmi Note 3 koji imaju Helio X10 procesor. Snapdragon 650 nam se pokazao kao puno stabilniji i brži, tako da smo doslovno uživali u video igrama i odličnoj grafici. Kako bi ih bolje usporedili, isprobali smo iste 4 igre i evo što smo otkrili.

Modern Combat 5 Blackout – odlična pucačina u prvom licu… komandosi, teroristi i slične sitnice. Igra radi glatko, zagrijavanje uređaja je neznatno.

Mortal Combat X – odlična borilačka igra s vrlo detaljnom i glatkom grafikom, te s puno borbenih poteza. Igra radi bez problema, zagrijavanje i dalje neznatno.

EA Sports UFC – isprobali smo jednu žestoku borilačku igru (UFC službena) koja je grafički jako dobro napravljena, a i zahtjevna je. Igra i dalje radi potpuno glatko, uređaj se i dalje jako malo zagrijava.

Real Racing 3 – najbolja trkaća simulacija na Android platformi. Grafički je vrlo zahtjevna i pravi je test za mobilne uređaje. Igra radi glatko bez ikakvih problema, zagrijavanje je osjetnije.

Ako ćete odabrati Xiaomi Redmi Note 3 Pro za video igre, onda ste na pravom putu, sve igre koje smo probali rade glatko i bez problema. Kako se radi o Snapdragon procesoru, sigurno će biti upita oko zagrijavanja samog uređaja. Zato smo posegnuli za našim mjernim instrumentom i izmjerili površinsku temperaturu kućišta koja je nakon sat vremena igranja iznosila 34,8 stupnjeva Celzija (Helio X10 na Redmi Note 3 se zagrijao na 31,7 stupnjeva Celzija). Zagrijavanje je osjetnije, no metalno kućište odlično odrađuje svoj posao tako da ćete uživati u video igrama :)

Benchmark testovi

Odradili smo i pregršt sintetičkih benchmark testova koji su nam dali i neke brojke, a koje vam mogu poslužiti kao orijentir što može ovaj uređaj. Testirali smo procesor, grafiku, memorije, senzore, sve. Opet ćemo spomenuti kako više volimo “osjetiti” kako uređaj radi u praksi u OS-u i sa svakodnevnim aplikacijama i video igrama. Ali evo brojki za one koji vole vidjeti stotine, tisuće i desetke tisuća… nečega…

Ovo su benchmark brojke za Redmi Note 3 Pro:
AnTuTu – 60564 bodova
GeekBench – 1444 bodova (single core) – 3501 bodova (multi core)
Quadrant Standard – 28425
Vellamo – 4297 (Browser), 2693 (Multicore), 2431 (Metal)
PCMark – 5299
Test izdržljivosti baterije – 13 sati i 58 minuta (od 100% do 20%)

Usporedbe radi, ovo su benchmark brojke za Redmi Note 3:
– AnTuTu – 45857 bodova
– GeekBench – 844 bodova (single core) – 4581 bodova (multi core)
– Quadrant Standard – 24585
– Vellamo – 2151 (Browser), 2224 (Multicore), 1210 (Metal)
– PCMark – 3997

Podsjetnik i na benchmark brojke za Redmi Note 2:
– AnTuTu – 42309 bodova
– GeekBench – 968 bodova (single core) – 3814 bodova (multi core)
– Quadrant Standard – 17379
– Vellamo – 2623 (Browser), 2107 (Multicore), 1456 (Metal)
– PCMark – 4533

Kao što i sami možete zaključiti, sve su brojke bolje osim multi-core na Geekbench testu, što nas je malo začudilo. No, ono što smo osjetili kako radi u praksi je puno važnije, a to je veća brzina, glatkoća i stabilnost. I Redmi Note 3 radi sjajno, no Redmi Note 3 Pro radi bolje. Zagrijavanja uređaja prilikom benchmark testova nije bilo, tek neznatno.

Zaključak

Nije teško zaključiti kako je novi Xiaomi Redmi Note 3 Pro bolja inačica ovog smartfona od svog prethodnika, što smo već ranije najavili u unboxingu i prvim dojmovima. Ono što će vam se svakako svidjeti je bolji procesor i podrška za microSD kartice i to su dvije karakteristike koje su jasne kao dan.

Ono oko čega se malo dvoumimo je kamera koja nam je na papiru bolja, u praksi baš i ne prepoznajemo razliku. Ono što je sigurno je kako ćete bolju fotku napraviti ako vam je mirnija ruka, tu se više osjeti razlika. Sve ostalo je gotovo identično prethodnom modelu, pa ćemo vas samo podsjetiti kako ima metalno kućište, čitač otiska prsta, vrlo dobar ekran, te vrlo izdašnu bateriju koja podržava još brže punjenje.

Uređaj praktički nema mane, ali recimo kako ne podržava NFC (ako vam to treba), te ekran i dalje nema Gorilla, Dragontrail ili neku drugu zaštitu, tako da preporučujemo stavljanje folije ili temperiranog stakla. I baterija se ne može izvaditi, što također nekima može smetati, iako vas to ne treba zabrinjavati, velik broj vrhunskih uređaja ima slične karakteristike. Važno je spomenuti i kako (ipak) nema pregrijavanja u radu – u video igrama se zagrijava nešto više, ali daleko ispod bilo kakve zabrinjavajuće temperature.

Ipak, ono što vas vjerojatno najviše zanima je – isplati li se više kupiti Xiaomi Redmi Note 3 Pro ili odabrati nešto stariji Xiaomi Redmi Note 3, Xiaomi Redmi Note 2. Ako nas pitate, čini se kako je Xiaomi jako dobro odvagnuo cijene, tako da su razlike – realne. Na vama je da se odlučite koji je model za vas.

Mi smo svoj primjerak nabavili u u susjednoj nam Italiji. Model s 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije košta 218,49 eura, a s 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije stoji 256,49 eura. Dodatno prilikom kupovine možete uštedjeti ako prilikom kupovine upišete kuponski kod “racunalo”, tada će se cijena dodatno spustiti za 5 eura (vrijedi za sve kupovine iznad 100 eura). Nije puno, ali čovjeka veseli :)

Ugodnu vam kupovinu želimo!

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Xiaomi Redmi Note 3 Pro smartfon – ključne značajke:

– EKRAN: 5,5 inčni IPS, Full HD rezolucije od 1920 x1080 točaka (401 ppi), 72,4% prednje površine, multitouch u 10 točaka
– PROCESOR: 64-bitni i 6-jezgreni Qualcomm Snapdragon 650 (MSM8956) – 4x Cortex-A53 jezgre na 1,4 GHz i 2x Cortex-A72 jezgre na 1,8 GHz
– GRAFIKA: Adreno 510
– RAM: 2 GB LPDDR3
– POHRANA PODATAKA: 16 GB (eMMC 5.0), proširivo preko microSD ulaza do 128 GB
– KAMERE: prednja 5 MP (video 720p@30fps, Face Beauty, filteri), stražnja 13 MP (dvotonska LED bljeskalica, PDAF fazni auto fokus, HDR, panorama, geo-tagiranje, time lapse, video snimanje FHD 1080p@30fps)
– OS: Android 5.1.1 Lollipop + MIUI V7.1
– BATERIJA: 4000 mAh litij-polimerska (non-removable), punjač 5V/2A
– DIMENZIJE: 149,98 × 75,96 × 8,75 milimetara
– TEŽINA: 165 grama
– hibridni Dual SIM (obje kartice podržavaju 4G LTE), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.1, GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, OTG, OTA, FM radio, IR senzor…

+ Hvalimo
+ odličan i brz procesor
+ metalno kućište
+ čitač otiska prsta
+ obje SIM kartice podržavaju 4G
+ microSD memorijsko proširenje
+ jača baterija, podržava brzo punjenje
+ LED svjetlo za obavijesti

– Zamjeramo
– baterija se ne može vaditi
– ne podržava NFC (ako kome smeta)
– ekran nema Gorilla ili neku drugu zaštitu (bar nije službeno navedeno)

DOJMOVI I OCJENE

Dizajn
Ocjena 8 za Dizajn
Ekran
Ocjena 8 za Ekran
Procesor, grafika, RAM, ROM
Ocjena 8 za Procesor, grafika, RAM, ROM
Kamere
Ocjena 7 za Kamere
Audio/Video
Ocjena 7 za Audio/Video
OS, dodatne app
Ocjena 8 za OS, dodatne app
Povezivost
Ocjena 7 za Povezivost
Baterija
Ocjena 8 za Baterija
Video igre
Ocjena 9 za Video igre
Cijena (uloženo/dobiveno)
Ocjena 8 za Cijena (uloženo/dobiveno)
Naš dojam
Ocjena 8 za Naš dojam

7.82

Ukupna ocjena

UKUPNI DOJAM: Najnoviji Redmi Note 3 Pro rješava možebitne nedostatke koje je imao prethodni model - jači procesor i podrška za microSD nekako djeluju puno uvjerljivije. Uzmite u obzir kako je ovo ipak smartfon srednje klase koji nudi maksimalno za uloženi novac i zadovoljit će veliku većinu korisnika. Neće zadovoljiti samo one na visokoj nozi, koji cijene isključivo "top marke" i za koje ne postoji ništa drugo :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.