Xiaomi Redmi 5A službeno: 5-inčni ekran i cijena manja od 100$

Fotografija članka: Xiaomi Redmi 5A službeno: 5-inčni ekran i cijena manja od 100$

U ljeto smo imali prilike upoznati povoljan Xiaomi Redmi Note 5A smartfon koji je zahvaljujući 16 MP prednjoj selfie kameri uparenoj sa LED bljeskalicom jasno dao do znanja kojoj je populaciji namijenjen, a sada na scenu stupa još povoljniji uređaj kojega odlikuje kompaktni 5-inčni ekran.

Oglas

Riječ je o Xiaomi Redmi 5A modelu koji sa cijenom od 91$ spada u kompanijinu veoma popularnu i veoma povoljnu Redmi seriju pametnih telefona. Ovo je jedan od najpovoljnijih Android smartfona dostupnih na tržištu koji za navedenu cijenu nudi gore spomenuti 5-inčni ekran HD (1.280 x 720 piksela) rezolucije koji se smjestio na inače potpuno metalno kućište ovog uređaja. U svom se radu ovaj povoljni kineski smartfon oslanja na četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 425 procesor koji radi na taktu od 1.2 GHz te je uparen sa skromnih 2 GB radne i 16 GB proširive interne memorije.

Xiaomi Redmi 5A raspolaže 13 MP stražnjom kamerom koja ima otvor blende (f/2.2) te fazni autofokus i LED bljeskalicu te 5 MP prednjom selfie kamerom koja ima otvor blende (f/2.0). Stražnja kamera može snimati video zapise 1080p rezolucije pri 30 sličica u sekundi, dok baterija raspolaže kapacitetom od 3.000 mAh – što je za stotinjak mAh manje od njegovog Redmi 4A prethodnika.

Ovaj pametni telefon radi na Android Nougat operativnom sustavu povrh kojega se nalazi najnovije kompanijino MIUI 9 korisničko sučelje. Od ostalih specifikacija tu je Dual SIM podrška (jedan Micro i jedan Nano SIM utor), zatim 4G LTE, 3G, WiFi i Bluetooth podrška, dok jedan od SIM utora može poslužiti kao MicroSD utor pa se količina interne memorije MicroSD karticom može proširiti do ukupno 128 GB. Xiaomi Redmi 5A je dostupan za kupnju u Kini u boji šampanjca, ružičastoj boji te u sivoj boji po cijeni od 91 USD.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.