Xiaomi Redmi 5A certificiran i uskoro na premijeri?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi 5A certificiran i uskoro na premijeri?

Na stranicama kineske regultorne agencije za certificiranje TENAA pojavio se novi uređaj kompanije Xiaomi čije pomalo skromne specifikacije nagovještaju da je ovdje riječ o Redmi 5A modelu.

Oglas

Ovaj se takozvani „budget-friendly“ smartfon pojavio na stranicama kineske regulatorne agencije TENAA pod nazivom i brojem modela Xiaomi MCT3B. Ovaj se smartfon smjestio u kućište dimenzija 140.44 x 70.14 x 8.35 milimetara koje će se naći u zaista velikom izboru boja – od standardne crne i bijele, pa sve do zlatne, ružičasto-zlatne, plave, crvene, ružičaste, sive i srebrne. Xiaomi MCT3B dolazi sa kompaktnim 5-inčnim TFT ekranom HD (1.280 x 720 piksela ) rezolucije, a težina mu je prema navodima TENAA-e 137 grama.

Dimenzije ovog smartfona su prilično slične dimenzijama Redmi 4A modela, a na njima se našao i sličan ekran HD rezolucije. Redmi 4A ima IPS LCD ekran, dok Xiaomi MCT3B ili mogući Redmi 5A dolazi sa gore spomenutim TFT ekranom. Baš kao i Redmi 4A i navodni Redmi 5A ne dolazi sa integriranim senzorom otiska prsta.

Xiaomi MCT3B radi na Android 7.1.2 Nougat operativnom sustavu te ga pokreće nespecificirani procesor koji radi na taktu od 1.4 GHz. Korisnici će moći raspolagati sa 32 GB interne memorije koja se pomoću MicroSD kartica može proširiti do ukupno 128 GB. Prednja selfie kamera dolazi sa senzorom od 5 MP, dok stražnja kamera nije poznata, no nagađa se da će doći sa 13 ili 8 MP senzorom koji će imati podršku za snimanje video zapisa u FHD rezoluciji.

Za autonomiju ovog vrlo vjerojatno povoljnog Dual SIM smartfona brine baterija kapaciteta 3.000 mAh, a od opcija povezivanja između ostaloga se spominje  4G VoLTE i Wi-Fi podrška. Xiaomi je Redmi 4A model predstavio u studenom 2016. godine, tako da je vrlo vjerojatno da je smartfon pod kodnim nazivom Xiaomi MCT3B zapravo njegov Redmi 5A nasljednik.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.