Xiaomi Redmi 4 će doći sa MediaTek Helio X20 CPU?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi 4 će doći sa MediaTek Helio X20 CPU?

Redmi serija kineske kompanije Xiaomi postala je u posljednjih nekoliko godina jedna od najpopularnijih linija pametnih telefona na tržištu.

Oglas

Xiaomi Redmi 2 je na MWC-u nagrađen kao najbolji pametni telefon sa cijenom ispod 100 USD te je kao i njegov prethodnik postigao veliki i zapaženi uspjeh na tržištu. Nakon njega je ove godine došao Xiaomi Redmi 3 koji se već pojavio u tri različite verzije, a to su osnovni model sa Qualcomm Snapdragon 616 procesorom, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, zatim Redmi 3 Pro model sa 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i senzorom otiska prsta, te posljednji predstavljeni Redmi 3s model sa Qualcomm Snapdragon 430 procesorom, 3 GB RAM-a i senzorom otiska prsta.

Čini se kako Xiaomi namjerava sljedeću generaciju ovog uređaja učiniti što atraktivnijom, jer će se sudeći prema nekim neslužbenim informacijama Xiaomi Redmi 4 u svom radu oslanjati na MediaTek Helio X20 procesor sa 10 jezgri.

To su za sada sve informacije o ovom nadolazećem uređaju, no ako će kompanija slijediti zacrtane hardverske smjernice iz prošlih smartfona Redmi serije za očekivati je da će imati 5-inčni ekran te metalno unibody kućište.

redmi 4

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.