Xiaomi Redmi 1S – nasljednik u pripremi?

Fotografija članka: Xiaomi Redmi 1S – nasljednik u pripremi?

Xiaomi je u prvoj polovici ove godine predstavio internacionalnu varijantu svog Hongmi smartfona – Redmi 1S, a sada se čini da kompanija planira predstaviti njegovog nasljednika.

Oglas

Xiaomi je predstavio Redmi 1S kao internacionalnu varijantu Hongmi smartfona koji je bio namijenjen samo za kinesko tržište. Obje varijante onda, a tako i sada bilježe odlične prodajne rezultate te se čini kako Xiaomi priprema njihovog nasljednika. Neimenovani Xiaomijev uređaj upravo je odobren od kineske agencije za certificiranje mobitela. Ime mu za sada nije objavljeno, ali ovaj uređaj definitivno podsjeća na Redmi 1S.

No postoje i neke različitosti, na primjer, kapacitivne tipke su redizajnirane, LED bljeskalica i zvučnik na stražnjem poklopcu više nisu na istom mjestu. Novi Xiaomijev smartfon teži 132 g, a njegove dimenzije su 134 x 67.21 x 9.2 mm, tako da je lakši i kompaktniji od Redmi 1S čije su mjere su 137 x 69 x 9.9 mm, a težina 158 g.

Android 4.4.4 KitKat je operativni sustav sa kojim dolazi novi Xiaomijev uređaj, a ostale specifikacije uključuju ekran dijagonale 4.7 inča sa rezolucijom 720 x 1280 piksela, LTE podršku, 8 MP stražnju i 2 MP kameru sa prednje strane, 1 GB radne i 8 GB proširive interne memorije. Ovaj smartfon je pokretan četverojezgrenim procesorom zasad nepoznatog proizvođača koji radi na taktu od 1.2 GHz. Sve u svemu ne čini se kao neki veliki napredak u odnosu na Redmi 1S, osim dodatka podrške za LTE i Android KitKat verzije operativnog sustava.

Čini se i da će ovaj novi Xiaomijev uređaj biti dostupan u više boja kao što su: crna, bijela, zelena, narančasta, plava, žuta i ljubičasta. Nadamo se da ćemo uskoro raspolagati sa više informacija o ovom uređaju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.