Xiaomi puca visoko u 2018. godini, bit će zanimljivo

Fotografija članka: Xiaomi puca visoko u 2018. godini, bit će zanimljivo

Praktički smo tek zakoračili u drugu polovicu 2017. godine, a već vidimo kako mnoge smartfon kompanije predviđaju svoje buduće poslovne rezultate. Jedna od njih je i popularni Xiaomi.

Oglas

Za kineski je Apple, kako mnogi nazivaju Xiaomi, 2016. godina bila poprilično teška u pogledu ukupnog broja isporučenih pametnih telefona. Bilo je tu kašnjenje kompanijinog flagshipa i niz drugih situacija koje su se negativno odrazile na kompanijine konačne prodajne rezultate prošle godine. Međutim, stvari su se početkom 2017. godine počele popravljati, a prema nedavnim izvještajima Xiaomi napreduje tržištem smartfona velikom brzinom i to sve sa ciljem povratka na četvrto ili čak treće mjesto najboljih proizvođača pametnih telefona na svijetu. Treće mjesto Xiaomi-ju je oduzeo Huawei, a osim te kompanije glavni konkurenti u Kini su mu trenutno i kompanije Oppo i Vivo.

Hoće li ih Xiaomi uspjeti zaobići te prodati više pametnih telefona?

Prema nedavno objavljenim informacijama kompanija Xiaomi je u prošlom kvartalu ove godine isporučio 23.16 milijuna pametnih telefona što je čak 70% povećanja u odnosu na prvi kvartal 2016. godine. Između ostaloga kompanija je u Indiji zabilježila rast prodaje od 328% u prvoj polovici ove godine, što ju čini drugom najpopularnijom u toj zemlji poslije Samsunga. Ovakvi su odlični prodajni rezultati označili prekretnicu za Xiaomi, pa se kompanijin glavni izvršni direktor Lei Jun „osokolio“ te izjavio kako Xiaomi u 2018. godini očekuje brojku od čak 100 milijuna isporučenih uređaja. Jun je između ostaloga izjavio kako se ovi nedavni uspjesi kompanije mogu pripisati njihovom konstantnom trudu na području istraživanja i razvoja novih poboljšanih tehnologija. Upravo su se na temelju tih kompanijinih nastojanja njihovi smartfoni istaknuli na tržištu, a nove su inovacije dovele do uređaja poput Xiaomi Mi MIX-a.

Da se kompanija itekako trudi povratiti svoju staru poziciju među prvima na svijetu svjedoči i činjenica kako je povećana prodaja putem trgovina, pogotovo u Kini, a uz to namjere su otvoriti još 2.000 Mi Home trgovina i u Kini i ostalim zemljama svijeta. Osim toga Xiaomi je došao i na nova tržišta kao što su Meksiko i Rusija, a tu su i nove kompanijine tvornice u Kini.

Sve u svemu Xiaomi se strelovitom brzinom kreće prema naprijed u namjeri osvajanja što boljeg mjesta na top ljestvici najboljih proizvođača smartfona na svijetu. Svakako će biti zanimljivo vidjeti nove uređaje i nove inovacije koje će nam u 2018. godini pokazati ova popularna kineska kompanija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.