Xiaomi priznao kako je rastao prebrzo

Fotografija članka: Xiaomi priznao kako je rastao prebrzo

Prvi put od svog osnivanja, Xiaomi nije objavio prodajne rezultate

Oglas

Simbol kineskih mobitela, proizvođač Xiaomi, prvi put od svog postojanja nije objavio prodajne rezultate. CEO kompanije Lei Jung je izjavio da Xiaomi mora priznati kako je rastao “malo prebrzo”.

Xiaomi je postao jedan od najvećih svjetskih proizvođača mobilnih uređaja, a počeo je s time tek 2010. godine. Iz godine u godinu su bilježili dvoznamenkaste poraste postotaka koji označavaju prodajne rezultate. Primjera radi, u solidnoj 2013. su skočili sa 7.19 milijuna prodanih primjeraka na 18.7 milijuna. U 2014. su imali više nego 300% bolje prodajne rezultate jer su skočili na 61 milijun prodanih komada.

U 2015. su također ostvarili više nego solidne prodajne rezultate. Objavili su tada da su prodali više od 70 milijuna mobilnih uređaja, a nakon toga je rast prodaje obilježila polagana stagnacija.

Lei Jung je izjavio kako su na uštrb dugoročnog povećanja rasta činili i manje greške, ali nakon konsolidacije poslovanja koja uskoro slijedi, planiraju se vratiti na pravi put.

Prije svega se kompanija planira fokusirati na trgovine u kojima će kupci moći probati proizvode te tako napraviti mali odmak od svog dosadašnjeg, isključivo online poslovanja. Xiaomi planira još vieš raditi i na podršci kupcima, a nakon toga slijedi i fokusiranje na VR tehnologiju te druge dodatke – kako za pametne mobitele, tako i za laptope.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.