Xiaomi prelazi na Samsungove OLED ekrane

Fotografija članka: Xiaomi prelazi na Samsungove OLED ekrane

Malo pomalo i mnoge kompanije tradicionalne LCD ekrane na pametnim telefonima zamjenjuju OLED ekranima, posebice kada je riječ o flagship uređajima.

Oglas

Iznimka od ovoga nije niti kineska kompanija Xiaomi koju mnogi nazivaju „kineskim Appleom“, a koja se odlučila povući isti potez te prijeći na OLED ekrane. Prema izvještajima koji kruže internetskim prostranstvima Xiaomi će prijeći na OLED ekrane 2018. godine, a prvi pametni telefon koji će ga imati doći će sa dijagonalom ekrana od 6.01 inča.

Šuška se i kako će ovi OLED ekrani biti proizvedeni od strane Samsunga, dok se na početku u priči spominjao LG. Naime, LG navodno ima problema sa svojim proizvodnim postrojenjima te je došlo do kašnjenja pa se Xiaomi na kraju odlučio za suradnju sa Samusungom.

Spominje se kako će popularni južnokorejski div sa prvim isporukama OLED ekrana krenuti u prosincu ove godine kada je u planu isporuka jednog milijuna primjeraka. Za siječanj 2018. godine predviđa se isporuka 2.2 milijuna OLED ekrana.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.