Xiaomi ponovno iznenadio!

Fotografija članka: Xiaomi ponovno iznenadio!

Mnogi od nas su sa nestrpljenjem čekali današnji datum kada je Xiaomi imao zakazano predstavljanje svojih novih uređaja.

Oglas

Na žalost, još uvijek nismo dočekali Xiaomi Mi 5, ali nam je kineski „Apple“ priredio zaista krasne proizvode. Naime predstavljen je Ninebot mini – prvo kompanijino električno vozilo na dva kotača sa mehanizmom za balansiranje. Osim toga, svijetlo dana je uz ostale proizvode ugledao i Mi TV 3.

Ninebot mini je proizvod kojim je Xiaomi ušao i na tržište „dva kotača“, a ovaj je nazovimo ga skuter izrađen u suradnji sa kineskom kompanijom Ninebot koja u svojemu vlasništvu ima i američku kompaniju Segway. Sa cijenom od 315$ Ninebot mini je skuter napravljen od legure magnezija koja se koristi i za izradu svemirske opreme, a teži samo 12.8 kilograma. Ovo malo prijevozno sredstvo ima baterije koje prema tvrdnjama kompanije Xiaomi mogu izdržati vožnju od čak 22 km pri jednom punjenju. Ninebot mini juri 16 km/h :) te se čak može voziti cestama pod nagibom od nekih 15-ak stupnjeva. Ovo vozilo na dva kotača se može kontrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu; a neke od radnji koje omogućava takva aplikacija su pregled podataka o stanju u prometu, otkrivanje eventualnih kvarova, firmware nadogradnje, brzinomjer te podešavanje postavki. Ovaj će skuter biti dostupan za kupnju u crnoj i bijeloj boji.

Drugi predstavljeni proizvod je novi Mi TV 3 koji će se u Kini početi prodavati od 3. studenog po cijeni od 785$. Ovaj televizor prekrasnog dizajna dolazi sa LG-jevim ekranom dijagonale 60 inča koji je 4K (3.840  x 2.160 piksela) rezolucije. Dolazi sa širokim rasponom boja, aluminijskim okvirom te u svojoj najtanjoj točki mjeri debljinu od samo 11.6 mm, dok u najdebljoj ima širinu od samo 36.7 mm.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.