Xiaomi, Oppo i Vivo: novo prepoznavanje lica uskoro

Fotografija članka: Xiaomi, Oppo i Vivo: novo prepoznavanje lica uskoro

Vodeća kineska tvrtka za proizvodnju pametnih telefona, Huawei, nije u krugu “trojke” koja je trenutno najbliža Qualcommu u Kini.

Oglas

Prije nego što je iPhone X najavio inovativnu Face ID tehnologiju, najpopularnija tehnologija otključavanja telefona bila je ona pomoću identifikacije otiska prsta. Proizvođači pametnih telefona smještali su ga svugdje. Prvo je bio montiran na leđima, zatim je premješten na prednju stranu i smješten ispod Home gumba. Čuli smo i mnoštvo glasina koje tvrde da će se na sljedećim Xiaomi telefonima pojaviti identifikacija otisaka prstiju ispod stakla.

Čini se da ova tehnologija više nije aktualna. S izdavanjem Face ID-a, svi proizvođači pametnih Android telefona počet će se prezentirati s različitim telefonima koji podržavaju prepoznavanje lica. Ppojavile su se neke vijesti koje govore o suradnji između Qualcomma i Wonder Visiona. Štoviše, rečeno je da će prvi kineski proizvođači koji će pokrenuti uređaje s valjanom funkcijom prepoznavanja lica biti Xiaomi i Oppo.

Xiaomi i Oppo navodno će lansirati sljedeće godine vodeće uređaje s 3D tehnologijom prepoznavanja lica. Dobavljač čipova koji podržava tu inovativnu tehnologiju bit će Qualcomm. Potonji je otišao u duboku suradnju s Wonder Visionom kako bi razvio tehnologiju, dok će modul senzora dobiti Reliance Optoelectronics. Prema izvoru, prvi uređaj s ovom tehnologijom pojavit će se u ožujku i travnju sljedeće godine.

Vivo također sudjeluje u ovoj suradnji. Potpisivanjem ugovora s Qualcommom, Xiaomi, Oppo i Vivo postali su tri poduzeća koja su najbliži partneri Qualcommu u Kini.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.