Xiaomi: neutemeljene su optužbe za ugrožavanje privatnosti korisnika Redmi Note smartfona

Fotografija članka: Xiaomi: neutemeljene su optužbe za ugrožavanje privatnosti korisnika Redmi Note smartfona

Ovih dana se digla velika prašina nakon objave PhoneArena, da , automatski šalje fotografije i SMS poruke na poslužitelj u Kini, korištenjem WiFi podatkovne mreže. Hugo Barra je odlučio presjeći daljnje špekulacije i službeno objavio komentar u kome navodi da su optužbe protiv Xiaomi neutemeljene.

Oglas

Puni komentar u obliku pitanja i odgovora možete pročitati na kraju članka, a mi ćemo samo ga ukratko sažeti i dodati neka naša razmišljanja na temu. Dakle, veza s kineskim poslužiteljem gdje su kopirani podaci iz smartfona ( pripada CNNIC –u)   u kojoj je “uhvaćen Xiaomi“, povezana je s Cloud uslugom. Baš kao i bilo koja usluga te vrste  nudi opciju sinkronizacije podataka (kontakti, bilješke, poruke, slike) ali  je značajka isključena po defaultu.   Zato MIUI sustav ne može poslati podatke bez znanja korisnika, odnosno njegovog izričitog pristanka. H. Bara je naveo da korisnici također mogu prema osobnim željama, birati druge oblak servise poput “Google Cloud” usluge i sl.

Ali i tehnički gledano da se Xiaomi upušta u takvu avanturu dok kreće u globalno osvajanje tržišta nije nam logična. Proizvođači obično imaju za cilj prikupiti standardizirane informacije poput koordinata ( Google i Apple kako bi optimizirali prikaz oglasa na uređaju), poruka o pogreškama i sl. Prikupljanje podataka poruka, fotografija vezano je uz špijunažu vlada (zato Njemačka razmišlja o povratku na pisaće strojeve), ili osoba s druge strane zakona, ne običnih smrtnika.

Koliko Xiaomi tvrtka brine o zaštiti privatnosti svojih korisnika, što je vrlo važno u svjetlu globalne distribucije proizvoda branda možete pročitati

Xiaomi neutemeljeno optužen za ugrožavanje privatnosti korisnika Redmi Note smartfona 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.