Xiaomi nadograđuje 40 uređaja na MIUI 9!

Fotografija članka: Xiaomi nadograđuje 40 uređaja na MIUI 9!

Vjerovali ili ne kompanija Xiaomi nudi nevjerojatnu softversku podršku svim svojim korisnicima bez obzira koliko bio star pametni telefon koji se nalazi u rukama korisnika.

Oglas

Dakle ovo je kompanija koja nudi podršku za svoje uređaje u veoma dugom vremenskom periodu. Možemo samo napisati: Svaka čast Xiaomi! Naime, ova je poznata kineska kompanija objavila kako će na svoje najnovije MIUI 9 korisničko sučelje nadograditi čak 40 svojih uređaja.

Spomenutu su MIUI 9 nadogradnju već dobili neki kompanijini smartfoni, što nas nimalo ne čudi, no ono što je zanimljivo jest da se na ovoj listi nalaze i uređaji iz davne 2012. godine. Tehnološki gledano ovo su pravi old timeri u svijetu smartfona. :)

MIUI 9 je baziran na Android 7.0 Nougat ili starijim verzijama operativnih sustava te nam donosi pregršt zanimljivih značajki. Najbitnija karakterizacija ovog sučelja je da svojim izgledom podsjeća na nekakvu kombinaciju Android i iOS operativnih sustava. MIUI nema ladicu aplikacija već se sve ikone aplikacija nalaze na početnim zaslonima.

MIUI 9 osim nekih estetskih razlika i novih funkcionalnosti u odnosu na starije verzije ovog korisničkog sučelja glavna je nadogradnja nastala u značajnom povećanju performansi koje donosi zahvaljujući sistemskoj optimizaciji, što u konačnici rezultira fluidnijim i ugodnijim korisničkim iskustvom. Xiaomi ističe i kako je sa novim korisničkim sučeljem unaprijeđena brzina otvaranja aplikacija zahvaljujući dijeljenju dinamičkih resursa, što znači da omiljene ili često korištene aplikacije dobivaju prioritet kod CPU alokacije, a to možemo potvrditi iz prve ruke. Na ovaj način se često korištene aplikacije otvaraju znatno brže od onih koje nisu često u upotrebi. MIUI 9 dolazi i sa novim pametnim asistentom koji omogućuje pretragu gotovo bilo čega na uređaju, nudi raznorazne sugestije ili korisne informacije o vremenskoj prognozi, napravljenim koracima, podsjetnicima itd., no nažalost ova značajka će biti korisna i zanimljiva samo za korisnike unutar Kine.

Bit će zanimljivo vidjeti MIUI 9 na uređajima koji su stari i po šest godina. Ovo je posebno zanimljivo i pohvalno za Xiaomi s obzirom da mnoge kompanije svoje Android uređaje ostave bez svježih nadogradnji korisničkog sučelja nakon samo dvije godine.

U nastavku pogledajte kompletnu listu uređaja koje čeka MIUI 9 nadogradnja (neki su već nadograđeni, a neki će tek dobiti navedenu nadogradnju).

  • Xiaomi Mi MIX 2, Mi MIX
  • Xiaomi Mi Note 3, Mi Note 2, Mi Note
  • Xiaomi Mi 6, Mi 5X, Mi 5, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4s, Mi 4c, Mi 4, Mi 3, Mi 2, Mi 2S
  • Xiaomi Mi Max 2, Mi Max
  • Xiaomi Redmi 5, Redmi 5 Plus, Redmi 5A, Redmi 4X, Redmi 3S, Redmi 3X, Redmi 4A, Redmi 4 (High Edition), Redmi 2, Redmi 2A, Redmi 1S
  • Xiaomi Redmi Note 4X, Redmi Note 5A, Redmi Note 2, Redmi Note 3, Redmi Note 4, Redmi Pro, Redmi Note
  • Xiaomi Mi Pad 3, Mi Pad 2, Mi Pad
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.