Xiaomi MiPad tablet radit će na 4-jezgrenom MT8125 procesoru, a podržavat će i 3G

Fotografija članka: Xiaomi MiPad tablet radit će na 4-jezgrenom MT8125 procesoru, a podržavat će i 3G

U Kini Xiaomi ima veliku bazu korisnika i fanova. I novi Xiaomi MiPad s 4-jezgrenim procesorom trebao bi biti pun pogodak. Saznajemo kako će raditi na MT8125 procesoru, iako se šuška i o 8-jezgrenom.

Oglas

Mediatek u svojem portfelju ima i 8-jezgrene procesore, tako da bi bilo vrlo zanimljivo vidjeti i ovaj procesor u spomenutom tabletu. Ipak, za sada je vjerojatnije kako će se Xiaomi MiPad pojaviti na 4-jezgrenom MT8125 procesoru (Cortex A7 – ARMv7 arhitektura), a za grafiku će se brinuti PowerVR SGX 544 (PowerVR 5XT) na 300 MHz.

U praksi to bi trebalo značiti kako će novi Xiaomi tablet podržavati Full HD (1080p) video enkodiranje, imat će kameru od 13 megapiksela, a podržavat će WiFi i 3G. Trebao bi imati 7 inčni ekran, te MIUI V5 korisničko sučelje. Ipak, ne zaboravite kako postoji dobra vjerojatnost da se pojavi i model s 8-jezgrenim procesorom, no čini nam se kako bi se mogao pojaviti krajem godine.

Xiaomi MiPad tablet se u prodaji očekuje od 16. kolovoza po cijeni od 999 Yuana, odnosno oko 160$. Zanimljivo je da se predviđa kako će se onaj 8-jezgreni pojaviti krajem godine po cijeni od 150$. Možda vrijedi i malo pričekati :)

Xiaomi MiPad 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.