Xiaomi Mi5 dolazi sa ultrazvučnim skenerom otiska prsta?!

Fotografija članka: Xiaomi Mi5 dolazi sa ultrazvučnim skenerom otiska prsta?!

Kako zasada stvari stoje najnoviji flagship model kompanije Xiaomi naziva Mi5, koji je trebao biti predstavljen već davnih dana, ipak neće još neko vrijeme biti u rukama nestrpljivih i radoznalih korisnika.

Oglas

Razlog tome je po svemu sudeći specifičan izbor komponenata sa kojima bi trebao doći. Riječ je o ultrazvučnom skeneru otiska prsta koji će biti proizvod svima dobro poznate kompanije Qualcomm. Mi5 bi trebao biti jedan od nekoliko uređaja koji imaju privilegiju korištenja ove vrste tehnologije također poznate pod nazivom Snapdragon Sense ID.

Qualcomm tvrdi kako će ova tehnologija biti spremna prije kraja godine, pa je tako za očekivati da će se pojaviti i na novom Xiaomijevom flagshipu. O ovom smo modelu do sada imali prilike vidjeti zaista mnogo glasina, a većina njih govori kako će ovaj smartfon doći sa Snapdragon 820 procesorom, Quad HD ekranom, baterijom kapaciteta 3.000 mAh, 16 MP stražnjom i 13 MP prednjom kamerom. Očekuje se i da će ovaj model smartfona kada se pojavi na tržištu imati cijenu manju od 400 USD, što je nevjerojatno s obzirom na navedenu konfiguraciju.

Ukoliko se ove glasine o specifikacijama ostvare vjerujemo da ćemo svi poželjeti najnoviji flagship kompanije Xiaomi ispod svog božićnog drvca. :)

Spomenuta se Qualcomm-ova 3D tehnologija senzora otiska prsta oslanja na ultrazvuk kako bi se skenirala jagodica prsta, a glavna je prednost ove tehnologije činjenica da joj za prepoznavanje otiska ne smetaju masni, umrljani ili pak znojni prsti. Još jedna prednost ove tehnologije je ta što ne zahtjeva nikakve posebne tipke već se senzor jednostavno postavi ispod staklene, plastične ili pak metalne površine smartfona. Prilično cool, zar ne?

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.