Xiaomi Mi Pad 2 stiže nasljednik legende – hoće li biti jači, bolji?

Fotografija članka: Xiaomi Mi Pad 2 stiže nasljednik legende – hoće li biti jači, bolji?

Podsjetit ćemo vas kako se originalni Xiaomi Mi Pad pojavio u srpnju ove godine i rasprodan je u prvom danu. Što donosi njegov nasljednik, Xiaomi Mi Pad 2, hoće li opet biti gamerski orijentiran?

Oglas

Ono što možemo potvrditi je kako je prvi Mi Pad sjajan tablet. Ok, ima neke svoje sitne manjkavosti, no one su u usporedbi s hardverskom konfiguracijom i svemu onome što ćete dobiti za uloženi novac zaista zanemarive. Kineska kompanija je ovim modelom ozbiljno uzdrmala tržište i skrenula pažnju javnosti i medija. Naravno, očekivanja su velika i za njegovog nasljednika.

Saznali smo što bi mogao dnijeti novi Xiaomi Mi Pad 2 tablet, koji nam se čini kako se praktički i neće razlikovati od originalnog tableta. Osnovne promjene odnose se na procesor i kućište, ostalo je praktički identično. Ono što očekujemo je i niža cijena.

Informacije koje su procurile ovih dana govore kako će Xiaomi Mi Pad 2 imati isti 7,9 inčni ekran rezolucije 2048 x 1536 točaka (omjer 4:3). Novi je procesor, a kineska je kompanija ovaj puta odabrala novi 64-bitni i 4-jezgreni Intel Atom Z3735F procesor na 1,83 GHz, uz 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Prema vanjskom izgledu čini nam se kako će tablet imati oštrije rubove. Nismo sigurni hoće li kućište biti plastično ili metalno, bolja bi bila druga varijanta.

Samo ćemo vas podsjetiti kako originalni Mi Pad, a koji redovito koristimo i u našoj redakciji, radi na moćnom 4-jezgrenom Nvidia Tegra K1 procesoru na 2,2 GHz s čak 192 grafičke jezgre. Kažu kako je Intelov procesor moderniji i bolji, no ne vjerujemo kako to vrijedi i za onaj gamerski dio. Tegra rulez… :)

Trenutna cijena originalnog Mi Pad tableta je . Očekujemo kako će cijena nasljednika Xiaomi Mi Pad 2 tableta, biti niža.

Inače, prvi smo u Hrvatskoj i regiji testirali sjajni prve generacije, recenziju možete pročitati .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.