Xiaomi Mi Note 2 – unboxing i prvi dojmovi – eh, jes’ zaobljen :)

Fotografija članka: Xiaomi Mi Note 2 – unboxing i prvi dojmovi – eh, jes’ zaobljen :)

Jedna od trenutno najaktivnijih kompanija po predstavljanju novih modela svakako je Xiaomi. U našu je redakciju sletio njihov novi flagship, Xiaomi Mi Note 2, a u koji smo se odmah zaljubili.

Oglas

S obzirom da smo praktički testirali sve nove Xiaomi pametne telefone, itekako dobro poznamo kompanijin DNK i kako dišu. Sve naše recenzije možete pročitati na . A ako vas zanima gdje smo nabavili naš testni Xiaomi Mi Note 2 primjerak, on je došao s .

Ono što smo prvo primijetili je zaobljeno i zakrivljeno stakleno kućište s metalnim okvirom. Model koji imamo na testu je totalno crne boje i kao što smo to nedavno rekli za jedan sličan model, odlično mu stoji crnina. Sjajno leži u ruci unatoč činjenici što ima 5,7 inčni OLED ekran koji je razvučen praktički do rubova. Teoretski nije, ali zbog svoje takozvane 3D zakrivljenosti zaista tako djeluje. Isto tako, zauzima gotovo ¾ prednje površine tako da smartfon uopće ne djeluje glomazno, niti blizu. Sviđa nam se i jako osvjetljenje od čak 484 Luxa, vrlo ćete ga ugodno moći koristiti i po dnevnom svjetlu.

Slijedeće što smo osjetili je kako se uređaj vrlo lako “prebacuje” i okreće u ruci, super leži, vjerojatno zbog staklene površine. Ali isto tako imao osjećaj i kako bi mogao kliznuti iz ruke. No ono što je sigurno je kako se vide otisci prstiju, što je očekivano zbog staklene površine. No, isto tako se i brzo brišu običnom suhom maramicom.

Još smo jednu stvar primijetili, a mislimo kako je bitna. Sa stražnje strane u donjem dijelu lijepo piše “Designed by Xiaomi”. Što se dizajna tiče, simetričan je i sviđa nam se. Očekivali smo kako će njegova zaobljenost biti neugodna u ruci, ali to nije tako, upravo je suprotno. Tu su ga odlično pogoditi.

Ispod ekrana je velika Home tipka koja skriva i čitač otiska prsta koji ćemo isprobati u detaljnoj recenziji. Lijevo i desno su dvije osvijetljene točkice koje su u stvari kapacitivne Android tipke, a koje možete programirati. Ne trebamo vam posebno spominjati kako Xiaomi Mi Note 2 radi brzo i bez ikakvih problema. Kako i ne bi kada radi na Snapdragon 821 procesoru. Naš testni model ima 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a postoji i 6GB/128GB model koji je naravno i skuplji, razlika je vjerojatno minimalna ako uopće postoji.

Onako na prvu, čini nam se i kako su kamere odlične, i prednja i stražnja, napravili smo nekoliko fotki, onako za zagrijavanje i rezultati su obećavajući. Inače, prednja je od 8 MP, stražnja od 23 MP sa Sony IMX318, fotke bi trebale biti skroz ok.

Eto, toliko onako “na prvu”. Nećemo vas ovaj puta opterećivati tehnikalijama, o tome ćemo u detaljnoj recenziji, samo ćemo reći kako podržava sve i svašta, radi izuzetno brzo i već sada ga možete nabaviti u , a već se nalazi u EU skladištu. Naravno, ne zaboravite upisat kuponski kod “racunalo”, prikazana cijena će vam se dodatno spustiti.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.