Xiaomi Mi Note 2 u više inačica, jedna sa Force Touch zakrivljenim ekranom?

Fotografija članka: Xiaomi Mi Note 2 u više inačica, jedna sa Force Touch zakrivljenim ekranom?

Novi bi Xiaomi Mi Note 2 phablet trebao biti i novi top kompanijin uređaj, uz bok s Mi 5 modelom. No, spominje se nešto novo – zakrivljeni ekran s “Force Touch” funkcijom. Stiže u jesen, a saznali smo i cijene.

Oglas

Force Touch nam je poznat od prije, a radi se o jednostavnoj funkciji – kada stisnete ekran malo jače, pojavit će se neke dodatne funkcije (izbornici). Prvi je to primijenio Apple na svojim iPhone uređajima (3D Touch), a jedan od posljednjih uređaja koji smo testirali s ovom tehnologijom je . E, upravo tako nešto bi trebao imati i novi Xiaomi Mi Note 2 phablet s velikim ekranom. No, nije to sve, ima još nekoliko zanimljivosti.

O novom Xiaomijevom velikom mobilnom uređaju smo već , tako da praktički sve znamo, tako da ćemo se sada samo podsjetiti na one glavne karakteristike. Za početak, očekuju se dva modela – onaj jeftiniji će navodno imati obični 5,7 inčni Full HD ekran rezolucije 1920 x 1080 točaka, dok će onaj skuplji imati također 5,7 inčni ekran ali QHD rezolucije od 2560 x 1440 točaka, zakrivljene rubove, te će podržavati Force Touch u tri nivoa, odnosno prepoznavat će tri različita pritiska – jaki (hard), normalni (regular) i lagani (light). Svaki od njih će imati drugačiju funkcionalnost. Nagađa se kako bi mogao imati AMOLED ekran.

Što se procesora tiče, posljednje informacije govore u prilog trenutno nepoznatog Qualcommovog 4-jezgrenog  Snapdragon 821 procesora, a koji bi trebao biti napredniji od Snapdragona 820 kojeg primjerice ima Xiaomi Mi 5. U ponudi će se pojaviti dva Full HD modela – jeftiniji model s 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, odnosno skuplji s 6 GB RAM- a i 64 GB interne memorije. Model sa zakrivljenim QHD ekranom (2K) i Force Touch tehnologijom imat će 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Posljednja dva modela će imati i stražnju dvostruku kameru od 12 MP, nešto slično kao koji smo nedavno testirali. Onaj prvi “obični” model će imati stražnju kameru od 16 MP. Svi će imati “ultrazvučni” čitač otiska prsta smješten ispod ekrana, a podržavat će i NFC. Baterija od 4000 mAh će se nalaziti u svim modelima, a podržavat će Qualcommovo brzo punjenje (Quick Charge 3.0), kažu kako će puniti čak 4x brže od standardne baterije.

Da, saznali smo i preporučene cijene, pa počnite skupljati novčiće, jer znamo kako mnogi koji ovo čitaju planiraju kupovinu upravo ovog modela:
– Xiaomi Mi Note 2 (4GB/32GB) – 376$
– Xiaomi Mi Note 2 (6GB/64GB) – 451$
– Xiaomi Mi Note 2 (6GB/128GB), zakrivljeni “Force Touch” ekran – 526$

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.