Xiaomi Mi Mix 2 će imati još veći postotak ekrana, više od 93 posto

Fotografija članka: Xiaomi Mi Mix 2 će imati još veći postotak ekrana, više od 93 posto

Najnoviji trend kod izrade novih pametnih telefona je imati što veći ekran s prednje strane. Kažu kako će novi Xiaomi Mi Mix 2 imati još veći postotak ekrana koji zauzima prednju površinu, više od 93%:

Oglas

Pitanje je samo vremena kada će se ekran na pametnim telefonima početi rasprostirati po cijeloj prednjoj površini. Za sada je u tome najdalje otišao čiji ekran zauzima čak 84,29%, dok bi njegov nasljednik Xiaomi Mi Mix 2 mogao imati još veći postotak ekrana od čak 93% što je izuzetno puno.

Osnivač kompanije i izvršni direktor Xiaomija Lei Jun već je ranije najavio kako rade na razvoju novog Mi Mix phableta. Podsjetimo se, prvi je model imao veliki 6,4 inčni ekran, no uređaj nije izgledao glomazno upravo zbog toga što se ekran prostire do samih rubova koji praktički ne postoje.

Spominje se kako će sam dizajn biti vrlo sličan, samo se nadamo kako neće biti klizav kao prvi model koji smo nedavno i . Što se tiče dizajna i za ovaj će model ponovo zaposliti francuskog dizajnera Philipa Starcka, koji je imao svoje prste i u prvom Mi Mix modelu. Naslovna slika koju vidite navodno je izgled novog Xiaomi Mi Mixa.

Navodno će utjeloviti i novu tehnologiju čitača otiska prsta koji se nalazi u/na ekranu, a koju je razvila kineska kompanija Goodix, a što smo mogli vidjeti i na nedavno održanom MWC 2017 sajmu. Drugim riječima, smartfon neće imati posebnu tipku za čitač otiska prsta, nego će se on nalaziti na samom ekranu.

Zanimljiva informacija govori kako će istu tehnologiju koristiti i Apple svom novom iPhone 8 smartfonu. Ipak, čini se kako će Xiaomi Mi Mix 2 biti prvi jer je i njegov dolazak na tržište biti ranije. Spominje se negdje druga polovica godine, a najavljuju se i još neke nove tehnologije kojima će biti opremljen novi smartfon/phablet.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.