Xiaomi Mi Max 2 navodno u prodaji od 23. svibnja

Fotografija članka: Xiaomi Mi Max 2 navodno u prodaji od 23. svibnja

Novi Xiaomi Mi Max 2 koji se ovih dana očekuje u službenoj prodaji imat će vrlo težak zadatak – naslijediti jedan od najpopularnijih i najprodavanijih kompanijinih uređaja.

Oglas

Kada se pojavio prvi Mi Max prošle godine, točnije 10. svibnja, izazvao je velike i vrlo pozitivne reakcije korisnika i zahvaljujući odličnom odnosu cijene i kvalitete, ali i vrlo lijepom vanjskom izgledu prodavao se sam od sebe. Isto tako, radi se o jednom od rijetkih uređaja koji je podržavao višejezičnost (multilanguage) tako da se među brojnim jezicima nalazi i naš hrvatski, ali i drugi jezici zemalja u okruženju. Odlično su balansirali hardver i cijenu, a njegova tanka linija i metalno kućište su mamili poglede. I imao je još jedak ključan detalj – bateriju koja je izuzetno izdržljiva.

Kakav će biti Xiaomi Mi Max 2? Mora biti bolji, naravno. No, hoće li postići popularnost prvog modela ovisi ponovo o prethodnim karakteristikama, odnosno njihovoj kombinaciji. Za početak treba spomenuti kako će stražnja kamera biti osjetno bolja, imat će “samo” 12 MP, ali neka vas ne zavara manji broj – radi se o navodno puno boljem Sony IMX378 senzoru. Ipak, sve ove informacije za sada još uvijek uzmite s rezervom, službena se potvrda još uvijek očekuje.

Novi bi Xiaomi Mi Max 2 trebao i dalje imati veliki 6,44 inčni ekran FHD rezolucije, a radit će na novom Android 7.1.1 Nougatu povrh kojeg će biti MIUI 8. Sviđa nam se i što je baterija narasla s odličnih 4580 mAh na još boljih 5000 mAh. Ono što je za sada najnejasnije je na kojem će procesoru raditi. Do sada je najčešće spominjam Snapdragon 626, a sada se priča o Snapdragonu 660, uz 4 GB ili 6 GB radne i 64 ili 128 GB interne memorije.

Novi je Xiaomi Mi Max 2 već izlistan u našoj Usporedilici iako s drugim procesorom, pričekat ćemo službene podatke i vidjeti na kojem će procesoru zaista raditi.

Xiaomi Mi Max 2 - osnovne značajke

– EKRAN: 6.44 inča, IPS, 1080 x 1920 točaka
– PROCESOR: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953, 8 jezgri, 2 GHz
– RADNA MEMORIJA: 4 GB
– INTERNA MEMORIJA: 32 GB 64 GB 128 GB
– PREDNJA KAMERA: 5 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 12 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: MIUI V8.2 (Android 7.1.1 Nougat) MIUI V8.5 (Android 7.1.1 Nougat) MIUI V9
– BATERIJA: 5300 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 88.7 x 174.1 x 7.6 mm, 211 g

Isto tako, evo i njihove usporedbe.


Niti cijena nije poznata, no nagađa se kako će ona biti između 219$ i 249$ vjerojatno za osnovni model, odnosno 289$ za jači model.

A s obzirom da autor ovog članka odnosno moja malenkost koristi prvi i vrlo prostrani (na naslovnoj slici) s kojim sam beskrajno zadovoljan, vjerujem kako će i “dvojka” biti vrlo isplativi i zanimljivi phablet velikog ekrana :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.