Xiaomi Mi Drone: prvi kompanijin dron službeno predstavljen

Fotografija članka: Xiaomi Mi Drone: prvi kompanijin dron službeno predstavljen

Iako najpoznatija po proizvodnji pametnih telefona, kineska je kompanija Xiaomi poznata i kao proizvođač potrošačke elektronike.

Oglas

Bilo je tu raznoraznih proizvoda, a sada je predstavljen i jedan od najpopularnijih proizvoda današnjice – dron. Xiaomi Mi Drone između ostaloga dolazi sa 4K kamerom i daljinskim upravljačem koji koristi Mi pametni telefon kao svoj zaslon. Na tržištu će biti dostupne dvije varijante ovog drona; jeftinija koja će koštati 380$ te će snimati video u 1080p rezoluciji te skuplja varijanta sa cijenom od nekih 460$ koja će imati 4K opciju snimanja. Ovo su veoma konkurentne i povoljne cijene ako uzmemo u obzir da se dronovi sa 4K kamerama nekih drugih proizvođača prodaju po cijeni većoj od 1.000$.

Xiaomi kao ključne značajke ovog drona ističe njegovu modularnost i mogućnost servisiranja –  modul kamere je odvojiv, kao što su i svi njegovi rotori. Xiaomi Mi Drone raspolaže baterijom kapaciteta 5.100 mAh koja je također lako zamjenjiva, a kompanija tvrdi da može osigurati 27 minuta leta pri jednom punjenju.

Xiaomi Mi Drone za pozicioniranje koristi GPS i GLONASS, a između ostaloga sa svoje donje strane ima i sustav vizualnog pozicioniranja koji osigurava stabilnost tijekom leta na malim visinama ili na mjestima gdje se ne može dobiti satelitski signal.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.