Xiaomi Mi Drone: potvrđen datum predstavljanja

Fotografija članka: Xiaomi Mi Drone: potvrđen datum predstavljanja

Popularna kineska kompanija Xiaomi ima svoje „prste“ u gotovo svakom segmentu tehnološkog tržišta, a uskoro će se proširiti i na tržište dronova.

Oglas

Nakon nedavno predstavljenog i priče o skorašnjem predstavljanju prvog kompanijinog drona, stigle su nam prve konkretne informacije o njegovom datumu predstavljanja. Dakle, u Kini će 25. svibnja kompanija službeno predstaviti svoj prvi dron, a cijeli će se događaj prenositi i putem live stream-a. U nekoliko je navrata kompanija nagoviještala kako je u pripremi nešto leteće, a sada je očigledno da je to definitivno dron naziva Xiaomi Mi Drone.

Prve su vijesti o tome da Xiaomi radi na dronu došle nakon što je komapnija patentirala tehnologiju koja se koristi za kontrolu dronova putem Mi Band-a i pokreta. Između ostaloga na Internet je procurila i Xiaomi-jeva aplikacija za dronove koja je otkrila kako će nadolazeći Xiaomi Mi Drone imati mogućnost snimanja video sadržaja u 4K rezoluciji pri 30 sličica u sekundi.

Ova značajka snimanja video sadržaja u 4K rezoluciji nagoviješta kako se ovdje radi o high-end dronu, no za sada su sve ovo samo spekulacije koje vrlo lako mogu biti opovrgnute.

xiaomi_ drone_teaser xiaomi_ drone_teaser1

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.