Xiaomi Mi Air Purifier – kompanija predstavila nešto sasvim neuobičajeno

Fotografija članka: Xiaomi Mi Air Purifier – kompanija predstavila nešto sasvim neuobičajeno

Baš kao što smo i najavili Xiaomi je jučer predstavio svoj novi tehnološki proizvod – i ovaj put bila je riječ o – pročiščivaću zraka!

Oglas

Najnoviji Xiaomijev proizvod o čijem smo predstavljanju i usput nagađali o čemu bi mogla biti riječ definitivno nije onaj tip proizvoda koji će natjerati Appleove fanove na prigovaranje kada je riječ o patentima – i to samo zato što ovoga puta nije riječ o smartfonima. Naša nagađanja (s kojima smo se malo i šalili) kako bi mogla biti riječ o ventilatoru na kraju i nisu tako daleko od istine. :)

Mi Air Purifier namijenjen je svim stanovnicima Pekinga, Kine, Azije ili pak svijeta koji žive u velikim gradovima u kojima je velika stopa onečišćenja zraka. Ova kompanija želi vas (i vaša pluća) zaštititi od raznih onečišćenja koje svakodnevno udišemo. Problem je što će, baš kao i sa svakim Xiaomijevim novolansiranim proizvodom, Air Purifier za sada biti dostupan samo u Kini i to za iznos nešto manji od 150 USD. Trenutno se ne zna kada će ovaj proizvod biti pušten u prodaju, a još manje se zna hoće li i kada biti dostupan u prodaji izvan Kine.

Što se samog uređaja tiče – izgleda prilično uglađeno, sa sistemom koji se sastoji od dvostrukog ventilatora i četiri zračna kanala. Air Purifier proizvodit će 10.000 litara pročišćenog zraka u minuti, a filtrirat će čak 99.99% opasnih PM 2.5 čestica. Uređaj dolazi sa pripadajućom remote control aplikacijom koja šalje upozorenja na vaš smartfon. Na primjer, obavijestit će vas kada je potrebna zamjena filtera.

Smartfoni su definitivno proizvodi po kojima je Xiaomi najpoznatiji, ali njihove linije ostalih proizvoda iz dana u dan su sve raznovrsnije i veće. Uz pročiščivać zraka Xiaomi između ostaloga nudi i rutere, tlakomjere, pametni TV uređaj, tablet, baterije i fitness narukvice. Nadamo se da ćemo toj raznovrsnoj listi uskoro moći dodati i pametne satove. Ovakva raznovrsnost proizvoda nije slučajna, jer Xiaomi namjerava iskoristiti svoju uspješnu poslovnu formulu u prodaji smartfona kako bi povećao prodaju i ostalih svojih proizvoda.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.