Xiaomi Mi A1 bi mogao biti slijedeći Android One smartfon

Fotografija članka: Xiaomi Mi A1 bi mogao biti slijedeći Android One smartfon

Google je još 2014. godine najavio Android One projekt koji bi tržištima u razvoju donio jeftinije smartfone. Priča se polako razvijala, a širi se i dalje. Prvi slijedeći Android One smartfon bi navodno trebao biti Xiaomi Mi A1.

Oglas

Još tamo 2014. godine, Android One smartfoni su podigli dosta prašine i puno se oko toga pričalo i pisalo. No, sve je nekako utihnulo. Mnogi pametni telefoni su vrlo popularni na tržištima u razvoju, a ako govorimo o Xiaomi smartfonima to su sigurno modeli kao što su Redmi 3S, Redmi 4, Redmi Note 3 i Redmi Note 4.

Najnovije informacije govore kako kako bi Google mogao još jedan pametni telefon opremiti s Android One operativnim sustavom. Kažu kako bi to mogao biti Xiaomi Mi A1, nešto što do sada nismo čuli, a moguće je da mu to nije niti pravo ime. No, upravo taj tajanstveni pametni telefon se pojavio na kompanijinoj RF certifikacijskoj stranici i zaista bi mogao biti novi Android One pametni telefon.

Prema hardverskim karakteristikama kažu kako bi mogao biti inspiriran modelom koji upravo . Spominje se 5,5 inčni FHD ekran i nosi oznaku modela “MDG2”.

Možda informaciju više saznamo na Googleovom posebnom eventu koji se održava danas 21. kolovoza u New Yourku u 2:40PM (EST) što je 20:40 sati po sredneeuropskom vremenu. Očekuje se kako će tada predstaviti i novi Android O, za koji mnogi nagađaju kako će se zvati “Android 8.0 Oreo”.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.