Xiaomi Mi 6 predstavljen službeno – 6 GB RAM-a, Snapdragon 835, znamo i cijene

Fotografija članka: Xiaomi Mi 6 predstavljen službeno – 6 GB RAM-a, Snapdragon 835, znamo i cijene

U Pekingu je upravo završeno premijerno predstavljanje novog Xiaomi Mi 6 smartfona koji dolazi u dvije inačice i jednoj posebnoj keramičkoj. Je li to novi “flagship killer”? Da, bit će definitivno!

Oglas

Premijerno predstavljanje održano u Kini bilo je na kineskom jeziku što je uobičajeno za ovu kompaniju, tako da smo mogli samo gledati slike i slušati nama nerazumljiv jezik :) Svejedno, o smartfonu već od ranije znamo praktički sve, tako da smo sada samo potvrdili većinu informacija, te saznali neke nove.

Primjerice, na AnTuTu testu Snapdragon 835 procesor “lupa” na 184.292 tisuća, što je daleko više od konkurenskih Samsunga Galaxy S8 ili Huawei P10, što ćete vidjeti na slikama niže. Ranija nagađanja su govorila o 6 GB RAM-a, a to se i dogodilo. Radi se o ekstremno brzoj LPDDR4X 64-bitnoj dvokanalnoj memoriji, a isto se odnosi i na internu memoriju, 64 GB ili 128 GB koja je također vrlo brza (UFS 2.0).

Sam vanjski dizajn je vrlo lijep, jednostavan i elegantan, te ima 3D zakrivljenje, nešto više nego 2.5D tako da djeluje još zaobljeniji i to sa sve četiri strane. Isto tako, pohvalili su se kako je kućište otporno na prolijevanje vode te je napravljeno u 40 proizvodnih koraka u 12 dana, što nam se čini puno posla :) Poseban je onaj model s keramičkim kućištem, a pojavit će se i Silver Edition model, iako nismo sigurni kako će on biti u prodaji izvan Kine.

Kamera bi također trebala biti odlična. Sjećamo se one u Mi 5 modelu, uživali smo uz nju, dok bi stražnja dvostruka kamera na smartfonu trebala biti još bolja. Ne treba posebno spominjati “bokeh efekt” koji ćete moći snimati, kao i optičku stabilizaciju slike koja je u ovom modelu standard. 12 Mp širokokutna i 12 MP telefoto leća na dvostrukoj stražnjoj kameri uz 2x optički i 10x digitalni zoom te optičku stabilizaciju slike (OIS) u 4 osi trebale bi dati vrhunske fotografije u svim uvjetima.

Veličine ekrana znamo od ranije – manji ima 5,15 inčni, a veći ima 5,7 inčni ekran. Ipak, moramo reći kako o ovom većem na eventu nije bilo govora, tako da ne možemo službeno niti potvrditi njegovo postojanje. Pohvalili su se i jačom baterijom u manjem Mi 6 modelu koja ima 3350 mAh, što je više od konkurencije. O Snapdragon 835 procesoru više ne treba ništa reći, sve ionako znate. Naravno, sve dodatne podatke potražite i u našoj .

I na kraju cijene, o tome su se dosta lomila koplja u posljednjih mjesec dana. Službene cijene su slijedeće (za model s 5,15 inčnim ekranom):
– Xiaomi MI 6 (6GB/64GB) – 363$ (2.499 RMB)
– Xiaomi MI 6 (6GB/128GB) – 421$ (2.899 RMB)
– Xiaomi MI 6 (6GB/128GB) Ceramic – 435$ (2.999 RMB)

Za veći 5,7 inčni model cijene su jš uvijek nepoznate. I, hoćete li si priuštiti novi Xiaomi Mi 6? Mi sigurno hoćemo, moramo ga testirati :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.