Xiaomi Mi 6 briljirao na Geekbenchu!

Fotografija članka: Xiaomi Mi 6 briljirao na Geekbenchu!

Kao što smo vam već u par navrata spomenuli najnovija perjanica kompanije Xiaomi očekuje svoju službenu premijeru 19. travnja od kojega nas dijeli tek nekoliko dana, a sukladno tome raste broj informacija koje se pojavljuju na Internetu.

Oglas

Uz Xiaomi Mi 6 premijeru će imati i Xiaomi Mi 6 Plus, a potvrđeno je kako će navedeni duo pokretati najnoviji Qualcomm-ov flagship Snapdragon 835 procesor. Ovaj procesor definitivno je procesor godine, a radit će ispod poklopca nekoliko ovogodišnjih ekstra zanimljivih flagship pametnih telefona.

Nakon pojavljivanja na GFXBenchu i AnTuTu, Xiaomi Mi 6 se našao i na Geekbench listi gdje je navedeno kako ga pokreće msm8998 – što je naravno već spomenuti Snapdragon 835. u single-core testu Xiaomi Mi 6 je postigao 2.006 bodova, dok je na multi-core „sceni“ zabilježio 6.438 bodova. Iako je uređaj korišten na ovom testiranju postigao i više nego odlične rezultate, zanimljivo je da ova testna jedinica nije radila na najjačoj procesorskoj snazi. Naime, na službenim se Qualcomm-ovim stranicama nalazi podatak kako Snapdragon 835 može raditi na maksimalnom radnom taktu od 2.45 GHz.

Od Xiaomi Mi 6 i Mi 6 Plus modela se očekuje impresivna učinkovitost baterije, jer ovi pametni telefoni ne samo da dolaze sa energetski učinkovitim procesorom, već osim toga imaju i ekran FHD rezolucije što bi trebalo značajno utjecati na performanse uređaja, ali i na autonomiju baterije. Za razliku od toga drugi flagship smartfoni koriste QHD ekrane koji automatski zahtijevaju više energije.

Ponovno se potvrdilo kako Xiaomi Mi 6 radi na najnovijem Android 7.1.1 Nougat operativnom sustavu povrh kojega dolazi MIUI korisničko sučelje, a tu je i podatak kako je testni primjerak ovog pametnog telefona došao sa 6 GB radne memorije. Očekuje se naravno i slabija varijanta sa 4 GB RAM-a. U svakom slučaju jedva čekamo da najnoviji Xiaomi flagship doleti u naše vrijedne ruke kako bi ga za vas testirali i ocijenili koliko je zapravo dobar. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.