Xiaomi Mi 5X na službenom videu; u prodaji od 1. kolovoza

Fotografija članka: Xiaomi Mi 5X na službenom videu; u prodaji od 1. kolovoza

Xiaomi je potvrdio da će svoj novi pametni telefon naziva Mi 5X predstaviti 26. srpnja na događanju koje će se održati u Pekingu u Kini.

Oglas

Xiaomi Mi 5X predstavlja sredstvo kojim se ova poznata kineska kompanija suočava sa konkurencijom kao što su kompanije Oppo i Vivo čiji smartfoni trenutno gospodare u Kini po pitanju fotografskih mogućnosti pogotovo kada su u pitanju selfie kamere, ali i po broju prodanih primjeraka. Ispred njih je od kineskih kompanija samo Huawei. Službene slike Mi 5X smartfona koje je Xiaomi nedavno objavio otkrivaju dvostruku stražnju kameru, a zanimljivo je da ovaj smartfon koristi i dizajnerske smjernice vrlo slične onima koje možemo naći kod uređaja kompanija Oppo i Vivo.

Registracije za kupnju ovog smartfona započele su još prošli tjedan te ih je Xiaomi do sada uspio prikupiti gotovo pola milijuna. Jingdong Mall stranica je također otvorila rezervacije za ovaj smartfon, a kao početak prodaje navodi se 1. kolovoz.

Po pitanju hardverskih specifikacija očekuje se da će Xiaomi Mi 5X doći sa 5.5-inčnim FHD ekranom, Qualcomm Snapdragon 625 procesorom, 4 GB RAM-a i 64 GB interne pohrane, dok bi se na stražnjoj strani uređaja trebala naći dvostruka kamera sa dva 13 MP senzora.

Osim toga Mi 5X će biti prvi kompanijin uređaj na kojem će se naći novo MIUI 9 korisničko sučelje bazirano na Android Nougatu. Službene slike nam otkrivaju i senzor otiska prsta smješten sa stražnje strane, USB Type-C port i 3.5 mm audio izlaz sa donje strane uređaja.

 

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.