Xiaomi Mi 5s – unboxing i prvi dojmovi, moćnik kompaktnih dimenzija

Fotografija članka: Xiaomi Mi 5s – unboxing i prvi dojmovi, moćnik kompaktnih dimenzija

Nakon vaših zaista brojnih upita odlučili smo nabaviti i novi Xiaomi Mi 5s, manji brat Mi 5s Plus modela, a koji donosi neke nove i zanimljive mogućnosti. Evo naših prvih dojmova nakon 60 minuta korištenja.

Oglas

Ako redovito pratite ovu kompaniju, tada vjerojatno znate kako su se prilično “razbacali” novim modelima. Samo u ovom smo mjesecu isprobali dva njihova smartfona – i , nešto ranije i “dvooki” i . Tijekom ove 2016. godine smo isprobali još nekoliko njihovih smartfona i tableta, kao i Mi Band 2 pametnu narukvicu. Nećemo sada spominjati njihovu zaista bogatu paletu proizvoda iz ove godine, možda je pametnije uputiti vas na vrlo popularni i pouzdani .

U slijedećih nekoliko redaka pokušat ćemo vam ispričati što smo sve uspjeli saznati u prvih sat vremena korištenja Xiaomi Mi 5s uređaja, a detaljna recenzija slijedi za nekoliko dana. Ono što smo prvo uočili je možda čak i zaobljeniji vanjski izgled u odnosu na Mi 5s Plus model. Možda smo taj dojam dobili i zbog njegovih kompaktnih dimenzija jer se radi o manjem uređaju.

Podsjetimo se Mi 5s Plus ima veliki 5,7 inčni, a ovaj Mi 5s ima 5,15 inčni ekran, oba s Full HD rezolucijom, te ima 2.5D zaobljenje što osjetimo pod prstima. Oba ekrana su vrlo kvalitetna, s tim da ovaj model podržava i “Force Touch” tehnologiju, ali u onom najjačem modelu. Naš testni primjerak je 3GB/64GB i ne podržava Force Touch, ta je mogućnost omogućena u onom jačem 4GB/128GB modelu, naravno brojke se odnose na radnu i internu memoriju. Ukratko, radi se o tehnologiji koja jačim/dužim pritiskom na neke ikone na ekranu otvara mali izbornik s dodatnim mogućnostima. To smo već vidjeli na nekim smartfonima kao što je kojeg smo nedavno testirali.

Bit ću malo zločest i reći kako mi je Xiaomi Mi 5s nekako malen jer sam se navikao na veće ekrane, čak bi se usudio reći i puno veće. No, velik broj korisnika upravo traži ovakve uređaje, manje, kompaktnije, tako da će ovaj smartfon itekako naići na plodno tlo i svoje brojne nove fanove. Tome u prilog ide mu i hardverska konfiguracija, ali i cijena.

Druga stvar koju smo primijetili je velika Home tipka po kojoj se razlikuje od svog većeg brata. U njoj se krije onaj famozni ultrazvučni čitač otiska prsta koji ćemo detaljnije isprobati u detaljnoj recenziji. Za sada je dovoljno znati kako je lagano udubljen u kućište, što nam se čini vrlo elegantno, reagira na dodir te u određenim načinima rada je povezan i s vibracijom uređaja. U prvi smo tren pomislili kako nema kapacitivnih Android tipki, ali smo se prevarili – tu su, dvije male bijele osvjetljenje točkice, lijevo i desno od Home tipke.

Inače, kućište je u potpunosti metalno, stražnji je metalni dio navučen i po ranije spomenutim zaobljenim rubovima. Vidljive su i one dizajnerske linije u gornjem i donjem dijelu, a koje imaju i funkciju propuštanja komunikacijskih signala. Ako vas ponovo podsjeća na iPhone, moguće :) Cijela prednja površina je staklena, to se odnosi i na one dijelove iznad i ispod ekrana.

Sa stražnje smo strane primijetili i nešto veći senzor/leću, što nam sugerira kako bi stražnja kamera mogla biti jako dobra, što ćemo također detaljno opisati u recenziji. Sada ćemo samo reći kako je ugrađen Sony IMX378 senzor, očekujemo kako bi mogao biti bolji od onog u Mi 5s Plus modelu (Sony IMX258).

I ovo će biti i više nego dovoljno za naše prve dojmove. Samo ćemo na kraju dodati kako vas detaljna recenzija očekuje za nekoliko dana. Isto tako, već sada nam se čini kako Xiaomi Mi 5s možemo preporučiti za kupovinu – mi smo svoj primjerak nabavili na , gdje ćete pronaći i dodatnu opremu za ovaj model.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.