Xiaomi Mi 5c – premijera 12. prosinca, cijena 144$, Xiaomi procesor?

Fotografija članka: Xiaomi Mi 5c – premijera 12. prosinca, cijena 144$, Xiaomi procesor?

U nastavku ćete vidjeti i prodajni plakat novog Xiaomi Mi 5c pametnog telefona, odnosno hardverski “olakšane” inačice kompanijinog top modela, a koja će imati i vrlo nisku cijenu.

Oglas

Naravno, spomenuta cijena od 999 RMB, a što je oko 144$, je cijena po kojoj će se prodavati u Kini, dok će na globalnom tržištu ipak biti nešto veća, no ne očekujemo kako bi trebala biti veća od 160$. Prva zanimljivost koja nas je zaintrigirala je – Xiaomi procesor?

Navodno bi novi Xiaomi Mi 5c trebao raditi na kompanijinom 8-jezgrenom Xiaomi “Pine” procesoru koji radi na 2,2 GHz, uz Mali-T880 grafiku. Drugi izvor navodi kako će ipak raditi na MediaTekovom 8-jezgrenom Helio P15 procesoru. Nećemo morati dugo čekati na istinu jer ne njegova premijera najavljena za 12. idućeg mjeseca.

Spomenimo kako će imati najvjerojatnije 5 inčni IPS ekran FHD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, iako neki drugi izvori spominju 5,5 inčni ekran. Spominje se 3 GB RAM-a, kao i MIUI 8 koji radi na Android 6.0.1 Marshmallow operativnom sustavu.

Toliko za sada. Premijera Xiaomi Mi 5c smartfona je najavljena za 12. prosinca, pa ćemo vidjeti što nas zaista očekuje. Navodno je ovaj model zaista “realan” i pojavit će se u prodaji, dok neke glasine govore kako , ne postoji…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.