Xiaomi Mi 5C certificiran, skriva kompanijin vlastiti Pincone procesor?

Fotografija članka: Xiaomi Mi 5C certificiran, skriva kompanijin vlastiti Pincone procesor?

Nadolazeći Mi 5C smartfon popularne kineske kompanije Xiaomi sve je češće tema raznih najava i glasina.

Oglas

Xiaomi Mi 5C se pojavio na jednom portalu za certifikaciju naziva China Quality Certification Centre (CCC ili 3C), što nam daje do znanja da se bliži i njegovo predstavljanje. Prema spomenutom izvoru na certifikaciji se pojavilo ukupno pet različitih uređaja kompanije Xiaomi. Ovi uređaji za sada imaju samo brojeve modela, a to su 2105212, 2016089, 2016101, MAE136 i MBE6A5, a upravo onaj koji je izlistan kao MAE136 navodno predstavlja Xiaomi Mi 5C kodnog naziva Meri.

Prema ovim listama možemo vidjeti da će Mi 5C (Meri) koristiti 5V/2A punjač što znači da vjerojatno neće podržavati tehnologiju brzog punjenja. Prema prijašnjim glasinama, kao i neslužbenim slikama Mi 5C će imati ultra tanke rubove oko ekrana, kao i zaobljen i tanak dizajn. Osim toga ovaj bi smartfon trebao biti prvi uređaj koji će udomiti Xiaomi-jev Pinecone procesor vlastite izrade, a sudeći prema jednom od njegovih prijašnjih pojavljivanja na AnTuTu, njegove mogućnosti će biti negdje u rangu sa Qualcomm-ovim Snapdragon 625 procesorom.

Ostatak mogućih specifikacija sa kojima bi Mi 5C mogao doći uključuju 5.5-inčni ekran sa 2.5D zaobljenim staklom, 3 GB RAM-a, 64 GB interne memorije te 12 MP stražnju i 8 MP prednju kameru. Kao operativni sustav navodi se Android Marshmallow sa MIUI 8 korisničkim sučeljem, a svijetlo dana trebao bi ugledati negdje tijekom veljače.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.