Xiaomi Mi 5 sa Helio X20 CPU će biti predstavljen za pet dana?!

Fotografija članka: Xiaomi Mi 5 sa Helio X20 CPU će biti predstavljen za pet dana?!

Xiaomi je danas potvrdio kako će se 19. listopada održati novinarska konferencija na kojoj bi se prema zadnjim neslužbenim informacijama trebao predstaviti dugoočekivani Xiaomi Mi 5.

Oglas

Posljednje glasine i razna internetska šuškanja govore kako će Xiaomi Mi 5 biti pokretan MediaTek Helio X20 procesorom koji ima ni manje ni više nego čak 10 jezgri – više o ovom procesoru i uređajima u kojima će se pronaći možete pročitati . Sve prijašnje glasine o ovom kompanijinom flagshipu upućivale su na to da će doći sa Qualcomm Snapdragon 820 procesorom, a taj procesor će biti komercijalno dostupan tek u 2016. godini, a Xiaomi ne može čekati tako dugo sa izbacivanjem svojeg najnovijeg flagship smartfona na tržište.

A o kojim se to specifikacijama na internetu šuškalo?

Da vas ukratko podsjetimo na neslužbene informacije o specifikacijama sa kojima će Mi 5 biti opremljen: na ovom će se flagshipu navodno smjestiti QHD ekran veličine 5.2 inča, 16 MP stražnja i 8 MP prednja kamera, dok će MediaTek-ov najnoviji procesor biti uparen sa čak 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Sve to bi trebalo raditi na novom Android 6.0 Marshmallow operativnom sustavu, dok bi za autonomiju trebala brinuti baterija kapaciteta 3.030 mAh.

Neki izvori navode i da će druga verzija ovog Mi 5 modela sa Snapdragon 820 procesorom kada se pojavi na tržištu imati osjetno višu cijenu od MediaTek Helio X20 verzije koja bi se na kineskom tržištu trebala prodavati po cijeni od 316 USD. Naravno, podsjetit ćemo vas kako su ovo sve samo nagađanja, a točne ćemo informacije imati onog trena kada Xiaomi Mi 5 bude službeno predstavljen. Nadamo se za pet dana. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.