Xiaomi Mi 5 na GFXBenchu – ipak će imati 5,7 inčni ekran?

Fotografija članka: Xiaomi Mi 5 na GFXBenchu – ipak će imati 5,7 inčni ekran?

Puno se informacija ovih dana pojavilo o novom Xiaomi Mi 5 top pametnom telefonu globalno popularne kineske kompanije. Već nas mjesecima muče s tim modelom, je li tome konačno kraj?

Oglas

Moglo bi biti. Na GFXBench benchmark stranici su se pojavili podaci o uređaju koji se upravo tako zove – Xiaomi Mi 5. Ovo posebno spominjemo jer se na benchmark stranicama obično pojavljuju smartfoni pod kodnim imenima, a kako ih valjda ne bi prepoznali.

Inače je potvrđen i datum premijere/prodaje, a to je 24. veljače (vjerojatno na MWC 2016 sajmu u Barceloni), dakle kada se Kinezi dobro odmore i “prolumpuju” kinesku novu godinu, jer proslava traje čitav idući tjedan – nova godina je 8. veljače, a radi se o godini majmuna (po zodijaku). Dakle novi Xiaomi Mi 5 bi se trebao pojaviti desetak dana kasnije.

O novom top smartfonu smo i sami , a sve je govorilo kako će imati 5,2 inčni ekran FHD ili QHD rezolucije. No, podaci s GFXbencha pokazuju kako je keran puno veći, čak 5,7 inča i Full HD od 1920 x 1080 točaka. Koliko vidimo, imat će 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a radit će na Android 6.0 MArshmallow operativnom sustavu s MIUI 7 sučeljem. Vidimo kako se radi o 4-jezgrenom Snapdragon 820 procesoru s Andreno 530 grafikom.

I sami možete provjeriti podatke za Xiaomi Mi 5, na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.