Xiaomi priprema laptop sa Intel i7 procesorom?

Fotografija članka: Xiaomi priprema laptop sa Intel i7 procesorom?

Xiaomi je brzo postao jedan od najvećih proizvođača smartfona na svijetu, ali osim pametnih telefona ova kineska kompanija ima široku paletu drugih proizvoda kao što su tableti, ruteri i TV uređaji.

Oglas

Čini se da će Xiaomijeva paleta proizvoda dobiti još jedan dodatak, jer nam posljednje glasine sugeriraju da Xiaomi radi na MI prijenosnom računalu. Ovo nije prvi put da čujemo glasine o Xiaomi prijenosnom računalu s obzirom da je u posljednjih nekoliko mjeseci bilo mnogo špekulacija o ulasku ove kompanije u PC industriju kao dio njihove daljnje razvojne strategije. Danas imamo nešto mnogo uvjerljivije od samih glasina – slike nadolazećeg notebooka i njegovu hardversku konfiguraciju.

Neke fotografije Xiaomijevog notebooka pojavile su se danas na internetu. Kao što možete vidjeti na slikama, ovaj uređaj izgleda gotovo identično kao Appleov Macbook Air, sa razlikom u Xiaomijevom logu sa prednje i stražnje strane uređaja. Ovaj laptop ima i specijalnu narančastu tipku koja bi trebala služiti korisniku za prilagođene mogućnosti.

Ove glasine donose nam i neke informacije o specifikacijama. Xiaomijev laptop bit će pokretan posljednjim Intel Haswell i7-4500u procesorom sa 2 x 8 GB radne memorije. Ekran bi trebao biti dijagonale 15 inča sa 1080p rezolucijom. Očekuje se da će ovaj laptop raditi na Linux OS koji je prilagođen od strane Xiaomija. Što se tiče cijene Xiaomijev bi laptop (kada jednom dođe u prodaju) trebao koštati oko 481 USD. Ako su ovo fotografije i specifikacije stvarnog Xiaomijevog laptopa koji je u procesu proizvodnje, onda ćemo zasigurno vidjeti još jedan uređaj sa odličnim omjerom uloženog i dobivenog – baš poput ostalih proizvoda ove kompanije.

Nažalost, Xiaomi još nije ništa službeno objavio te se ne može sa sigurnošću reći da li ova kompanija zaista razvija svoje prijenosno računalo. Kao što smo mogli vidjeti Xiaomi širi svoje poslovanje te na tržište stavlja nove proizvode poput nedavno predstavljenog , stoga ne bismo bili nimalo iznenađeni kada bi Xiaomi negdje tijekom slijedeće godine predstavio svoje prijenosno računalo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.