Xiaomi kupuje dvostruki modul kamere od Samsunga?

Fotografija članka: Xiaomi kupuje dvostruki modul kamere od Samsunga?

U svijetu pametnih telefona nema zastoja ni predaha, kompanije su u stalnoj utrci s vremenom kako bi zadržale i ako je moguće poboljšale svoje pozicije na ovom jako kompetitivnom tržištu.

Oglas

Jedna od kompanija koje nemaju predaha je i kineski Xiaomi koji prema nekim informacijama i glasinama priprema nasljednika svog Xiami Mi 5 flagshipa. Naziv ovog uređaja bi trebao biti Xiaomi Mi 5s, a očekuje se da će biti predstavljen prije kraja ove godine.

Kao što nam njegov naziv sugerira ovdje se neće raditi o radikalnim promjenama u odnosu na aktualni model, ali očekuje se da će donijeti neke nove značajke kao što je ekran osjetljiv na pritisak, ultrazvučni senzor otiska prsta, dvostruka kamera na stražnjoj strani te 6 GB RAM-a. Ostatak hardverskih specifikacija trebao bi dijeliti sa aktualnim Mi 5 modelom, a to uključuje i njegov privlačan dizajn.

Kako se čini uskoro će dvostruka stražnja kamera postati standard kod svih flagship pametnih telefona današnjice, a prema izvještajima Korean Herald-a Xiaomi i LeEco namjeravaju od Samsunga kupiti modul dvostruke kamere. Potvrđeno je kako će se u drugoj polovici ove godine na tržištu naći pametni telefoni sa dvostrukom stražnjom kamerom, no Samsung nije potvrdio o kojim će proizvođačima smartfona biti riječ.

Prema navedenom izvještaju i Xiaomi i LeEco će u srpnju kupiti ove module, a postoji mogućnost da će im se pridružiti Oppo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.