Xiaomi je spreman preuzeti tržište s tabletima s cijenom manjom od 100$

Fotografija članka: Xiaomi je spreman preuzeti tržište s tabletima s cijenom manjom od 100$

Prema najavama koje dolaze iz sve popularnije kineske kompanije Xiaomi, ozbiljno namjeravaju preuzeti svoj dio tržišnog kolača s novim tabletima ispod 100$. Ili više njih?

Oglas

Ono što je sigurno je kako će se Xiaomi pokušati ugurati na tržište koje dominantno drže Apple i Samsung. Smatraju kako mogu ponuditi “puno više za puno manje” novca, te kako je prošlo vrijeme davanja “više za manje”. Zanimljiva filozofija, ali sviđa nam se :)

Svi znate za Xiaomi MiPad tablet koji se pojavio u srpnju ove godine i kojeg smo u svijetu i regiji. Radi se o elitnom, a ne jeftinom tabletu. No, u Xiaomiju misle kako mogu uvijek puno bolje… i jeftinije.

Upravo zato navodno pripremaju novi tablet koji bi cjenovno trebao biti ispod magične brojke od 100$, a trebao bi imati 9,2 inčni ekran HD rezolucijeod 1280 x 720 točaka. Šuška se o novom Qualcommovom 4-jezgrenom Snapdragon 410 procesoru na 1,2 GHz i s Adreno 306 grafikom.

Spominje se i 1 GB RAM-a,  8 GB interne memorije, kao i dvije kamere, Wi-Fi i LTE modeli. Osnovna cijena bit će 98$, pretpostavljamo Wi-Fi modela, a LTE bi mogao biti 20-ak dolara skuplji. Očekuje se kako će se prvi primjerci u prodaji pojaviti početkom 2015. godine, o čemu smo već .

Xiaomi očekuje kako će tijekom 2015. i 2016. godine proširiti svoje MIUI sučelje za Android na 200 milijuna uređaja – tableta, smartfona, TV-a. Kompanija se već ozbiljno proširila izvan Kine na druge mnogoljudne zemlje kao što su Indija, Singapur, Malezija, Indonezija i Filipini. Cilj im je proširiti se i na europsko i američko tržište. Argumente za to imaju, pitanje je samo vremena…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.