Xiaomi do kraja godine dolazi na američko tržište?

Fotografija članka: Xiaomi do kraja godine dolazi na američko tržište?

Ne bi nam trebala biti nikakva novost kako se svaka kompanija koja imalo drži do sebe pokušava domoći veoma velikog i potencijalno unosnog američkog tržišta, a pogotovo to vrijedi u slučaju kineske kompanije Xiaomi koja se već duže vrijeme planira pojaviti na tom zapadnom tržištu.

Oglas

Do sada kompanija Xiaomi nije pronašla pogodan trenutak za proširenje na veliko i pomalo nedostižno američko tržište, no kako se čini stvari bi se uskoro mogle promijeniti. Wall Street Journal je izvijestio kako je kompanijin glavni izvršni direktor Lei Jun najavio kompanijine planove za ulazak Xiaomi-ja na američko tržište do kraja ove ili početkom slijedeće godine.

Xiaomi je trenutno četvrti najveći proizvođač pametnih telefona u Kini te se kompanija već uspješno našla na indijskom tržištu i u nekim zemljama jugoistočne Azije. Kompanija planira i proširenje na neke europske zemlje, a nedavno se u tom kontekstu našla i Španjolska. Ne čudi kompanijina ambicija za proširenjem na američko tržište, pogotovo zbog činjenice da Xiaomi tamo već prodaje niz proizvoda kao što su kamere, zvučnici i druga oprema.

No, u svakoj priči postoji i neki problem, u konkretnom slučaju to je činjenica da bi kompanija Xiaomi trebala postići partnerstvo sa nekim od najvećih američkih telekomunikacijskih operatera kako bi dobro prošla na velikom američkom tržištu –  a to nije jednostavan zadatak s obzirom na američke obavještajne agencije kao što su CIA, FBI i druge koje su izrazile na američko tržište u partnerstvu sa AT&T i Verizon operaterima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.