Xiaomi će ove godine početi proizvodnju vlastitih procesora?

Fotografija članka: Xiaomi će ove godine početi proizvodnju vlastitih procesora?

Doznali smo kako će jedan od najvećih kineskih proizvođača pametnih telefona na svijetu od druge polovice ove godine u svoje uređaje ugrađivati vlastite procesore.

Oglas

Prema posljednjim izvještajima, procesori proizvedeni od strane Xiaomi-ja će se primarno koristiti za kompanijine vlastite entry-level uređaje, kao i smartfone srednje klase iz Redmi linije. Isti izvor navodi kako je Xiaomi u svrhu razvoja i proizvodnje vlastitih procesora zaposlio 200 do 300 ljudi.

Kako je Xiaomi jedan od najvećih svjetskih proizvođača pametnih telefona, ugradnja vlastitih procesora jedan je od logičnijih koraka ove popularne kompanije, no to bi mogao postati problem za MediaTek i Qualcomm koji trenutno imaju svoje mjesto u kompanijinim smartfonima.

Xiaomi bi se proizvodnjom vlastitih procesora pridružio nekolicini velikih kompanija kao što su Apple, Samsung i Huawei koje su se odlučile na proizvodnju vlastitih procesora. Trenutno je Xiaomi-jev glavni opskrbljivač procesorima kompanija MediaTek, tako da bi upravo ona mogla ostati “kratkih rukava”.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.