Xiaomi bi mogao predstaviti laptop na Snapdragon 835 procesoru i Windows 10 OS-u

Fotografija članka: Xiaomi bi mogao predstaviti laptop na Snapdragon 835 procesoru i Windows 10 OS-u

Ova neobična kombinacija procesora i operativnog sustava nije novost. Neće biti prvi, dvije su kompanije već predstavile svoje laptope s ovom kombinacijom hardvera i softvera.

Oglas

Sjećamo se prilično ozbiljnih koji je spominjao kako bi do kraja 2017. godine mogao predstaviti prvo prijenosno računalo na Snapdragon procesoru i Windows 10 operativnom sustavu, no to se nije dogodilo. Bilo je još nekih manje ozbiljnih najava koje nisu vrijedne spomena, no zaključak cijele ove priče je kako se svijet prijenosnih računala kreće u jednom potpuno novom smjeru – s kombinacijom ARM procesora i Windows 10 OS-a.

Hoće li Xiaomi postati prvi proizvođač prijenosnih računala koji će u tome uspjeti? Moguće je. S obzirom što sve Xiaomi radi i kako radi, nekako nam se čini kako bi se ova kombinacija mogla vrlo lako realizirati. Ipak, neće biti prvi jer su se neki proizvođači oglasili sa svojim prvim prijenosnim računalima koji rade na Snapdragonu 835 i Windows 10 OS-u, a to su i hibridni 2-u-1 prijenosnik.

Asusov i HP-ov se prijenosnik očekuju u prodaji početkom ove godine, a Xiaomijev se također može očekivati vrlo brzo… i po vjerojatno nižoj cijeni. Šuška se i kako bi im se mogao pridružiti i Samsung, Acer, a i Lenovo ponovo najavljuje kako će se imati svoj primjerak.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.