Xiaomi Arch s dva zakrivljena ekrana, Galaxy Note Edge ima samo jedan

Fotografija članka: Xiaomi Arch s dva zakrivljena ekrana, Galaxy Note Edge ima samo jedan

Čini se kako je kineska kompanija Xiaomi opasno krenula u osvajanje svijeta s potpuno drugačijom i boljom filozofijom od konkurencije. Tako je nastao i Xiaomi Arch.

Oglas

Samsung je bio prvi, to moramo priznati. predstavio je svoj novi Samsung Galaxy Note Edge sa zakrivljenim rubnim ekranom otprilike u isto vrijeme kao i Galaxy Note 4. Zahvaljujući rubnom zakrivljenom ekranu razvijene su i posebne aplikacije za to područje. Spomenimo kako se zakrivljeni dio ekrana nalazi s desne strane.

A što je napravio Xiaomi? Dizajnirao je ekran s dva zakrivljena ruba, lijevim i desnim, i tako je nastao Xiaomi Arch. Po rubnim dijelovima očekujemo kako će imati posebne notifikacije (obavijesti) i kontrole. Primjerice, mogu se prikazivati vrijednosti dionica, sportski rezultati,… Kako god bilo Xiaomi Arch je prvi pametni telefon na svijetu s dvostruko zakrivljenim ekranom, lijevo i desno.

A što se tiče cijene? Stvari su jasne. Samsung Galaxy Note Edge je i mogu si ga priuštiti samo oni najdubljeg džepa, dok će kineska kompanija vrlo vjerojatno svoj Xiaomi Arch ponuditi po popularnim cijenama, dok po kvaliteti neće osjetno zaostajati za Galaxy Note Edge. Pitanje je samo – koji bi vi odabrali?

Inače, Xiaomi je nedavno objavio i svoje ambicije – postati treći svjetski proizvođač mobilnih uređaja u svijetu. Kako su krenuli, konkurencija će imati ozbiljnih problema pratiti ih.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.